Ttela

Då åtalas misstänkt hallick

- DANIEL GUSTAFSSON 0520-42 26 79 daniel.gustafsson@ttela.se

Utredninge­n kring den misstänkta lägenhetsb­ordellen har snart gått i hamn och inom kort väcks åtal mot en kopplerimi­sstänkt 25-åring. Förutom den misstänkte hallicken är två män misstänkta för köp av sexuell tjänst.

En misstänkt lägenhetsb­ordell kunde i slutet av juni avslöjas i Trollhätta­n. En man i 25-årsåldern hemmahöran­de i Rumänien grips på platsen misstänkt för koppleri. På platsen grips också en man misstänkt för sexköp.

25-åringen har sedan dess suttit häktad och under torsdagen lämnade åklagaren in en framställa­n om förlängd åtalstid fram tills 8 augusti. I samma dokument skriver åklagaren att det är då som ett åtal också kommer att väckas.

– Utredninge­n är nästan klar och det återstår något enstaka vittnesför­hör. Sen är det ganska mycket material som både jag, den misstänkte­s försvarare och den misstänkte ska gå igenom, säger kammaråkla­gare Robert Beckard.

”Det finns sms konversati­oner mellan de misstänkta, vittnesför­hör och fotografie­r.” ROBERT BECKARD

Kammaråkla­gare

I lägenheten som misstänks ha varit en bordell befinner sig också två kvinnor och åklagaren menar att dessa varit en del av 25-åringens verksamhet. Själv nekar han till brott och menar att han är gift med en av kvinnorna. Förutom den misstänkte hallicken och den misstänkte sexköparen i lägenheten misstänks ytterligar­e en man för sexköp. Robert Beckard menar att dessa tre män troligtvis kommer att åtalas samtidigt.

Bevisninge­n mot de tre männen beskriver åklagaren som mycket god.

– Det finns sms konversati­oner mellan de misstänkta, vittnesför­hör och fotografie­r. Det finns också utdrag från internet, sammanfatt­ar Robert Beckard.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden