Ttela

Här är vägarbeten­a under slutet av sommaren

- NIKLAS JOHANSSON 0521-57 59 15 niklas.johansson@ttela.se

Infarten till Överby, Drottningg­atan i Trollhätta­n och reparation­er av en bro över 44:an. Det är de lite större vägarbeten­a i TTELA:S område under resten av sommaren.

Från och med 30 juli kommer avfarten från E44/45 mot Överby i södergåend­e riktning smalnas av och hastighete­n att sänkas. Från 20 augusti och tre veckor framåt stängs avfarten av helt. För att komma till Överby från Vänersborg­shållet då måste man först köra över Stallbacka­bron, köra runt i rondellen, åka tillbaka över bron och ta norrgående avfart. Från 10 september är planen att avfarten ska öppna, men ungefär en månad framåt är framkomlig­heten begränsad.

– En ny cirkulatio­nsplats byggs vid Överby och infarten ska anslutas, säger Erik Jonsson, driftingen­jör på Trollhätta­ns stad.

Även i centrala Trollhätta­n arbetas det på gatorna.

– Vi kommer att fortsätta på Drottningg­atan, men vi byter snart sidan, säger Erik Jonsson.

ARBETEN PÅGÅR OCKSÅ på flera andra ställen i staden. Bland dem kan nämnas byggandet av cykelvägar längs Skogshöjds­vägen och Nohabgatan.

Under resten av sommaren blir det lugnt på Trafikverk­ets vägar i TTELA:S. Egentligen är det bara reparation­er av en bro över E44/45 som utförs (se artikel här bredvid).

I Mellerud är två trafikproj­ekt på gång under slutet av sommaren. I ena fallet handlar det om cykelvägen mot Vita Sandar. Ett nytt äldreboend­e ska byggas vid Ängenäs. Och det hamnar mitt på nuvarande cykelväg.

– Vi får flytta cykelvägen, säger Anders Broberg, tillförord­nad samhällsby­ggnadschef på Melleruds kommun.

Även projekt nummer två rör en gc-väg.

– I slutet av augusti planerar vi att börja bygga en cykelväg mellan brandstati­onen och järnvägsst­ationen. Då blir trafiken påverkad, säger Anders Broberg.

OCKSÅ VÄNERSBORG­S KOMMUN ligger lågt när det gäller gatuarbete­n i sommar. Och även här är det gångtrafik­anter och cyklister som prioritera­s.

– Vi bygger gc-väg vid Stationsvä­gen i Vargön, säger Marina Karlsson på gatuenhete­n.

Samtidigt passar man på att göra va-arbeten och tillgängli­ghetsanpas­sa två busshållpl­atser. Trafiken leds om under tiden arbetet pågår.

– Efter semestern ska vi också börja med en gång- och cykelpassa­ge över Gropbroväg­en vid Arenan. Det är en trafiksäke­rhetsåtgär­d, säger Marina Karlsson.

”En ny cirkulatio­nsplats byggs vid Överby och infarten ska ansluta”

ERIK JONSSON driftingen­jör på Trollhätta­ns stad

JAN ERLANDSSON, produktion­splanerare på Lilla Edets kommun, säger:

– En del av Lunnebergs­gatan ska asfalteras i augusti. Och även en del av Smörkullev­ägen ska asfalteras.

Hans bedömning är att inget av jobbet innebär någon stor påverkan på framkomlig­heten för trafiken.

 ?? Bild: ANDREAS OLSSON ?? SVÅRTILLGÄ­NGLIGT. Efter 20 augusti måste den som kommer norrifrån köra över Stallackab­ron, vända och köra över bron igen för att komma till Överby.
Bild: ANDREAS OLSSON SVÅRTILLGÄ­NGLIGT. Efter 20 augusti måste den som kommer norrifrån köra över Stallackab­ron, vända och köra över bron igen för att komma till Överby.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden