Ttela

Dejvid fick testa sitt drömyrke

- ALICE ERIKSSON 0520-42 26 00 alice.eriksson@ttela.se

Denna sommar har åttaåriga Dejvid Kurtic vigt tre veckor av sitt lov för att prova på om trädgårdsm­ästaryrket kan vara något för honom i framtiden.

Det har blivit flera tidiga morgnar för Dejvid Kurtic. När många av hans jämnåriga kamrater haft ett ledigt sommarlov, dagar fyllda med lek, har Dejvid frivilligt valt att hjälpa bostadsbol­aget Eidars fastighets­skötare.

– Det har varit roligt, säger Dejvid som berättar att han drömmer om att bli trädgårdsm­ästare när han blir stor.

– Och så vill jag bli polis, lägger han till.

DEJVID KANSKE SER ut som en typisk grabb i sin ålder- med gröna shorts, randig tröja och ”Samir och Viktor”-keps. Men när TTELA möter honom i kvarteret Sädesbinge­n i Trollhätta­n, är det framför allt en detalj i hans klädsel som sticker ut: arbetshand­skarna gjorda för små händer. Hans mamma Rasida Kurtic berättar att Dejvid redan som mycket liten drömt om att få ge sig ut i arbetslive­t.

– Han har velat jobba sedan han var två år. Nu längtar han tills han fyller 16 och kan få börja arbeta på riktigt, säger Rasida med ett skratt.

– HAN VILL knappt ta rast – trots värmen. Jag har kommit ut med mat och dryck till honom, men han vill bara fortsätta arbeta, säger hon.

Dayib Shamsadiin Mohamed arbetar under sommaren som fastighets­skötare hos Eidar. Han tycker att Dejvid bidragit till att arbetsdaga­rna blivit glada och fartfyllda.

– Han kom själv fram till oss när vi var ute och jobbade och frågade om han fick hjälpa till, säger Dayib och fortsätter:

– Det händer att barn stannar en kortare stund och vill hjälpa till, kanske tio minuter, sedan blir de rastlösa. Men Dejvid stannar ungefär tre till fyra timmar varje dag.

DANIEL RUUS ARBETAR som distriktsc­hef för södra distriktet inom Eidar. Han säger att det är ovanligt att barn frivilligt vill hjälpa till med trädgårdsa­rbete på sitt sommarlov och poängterar samtidigt med ett skratt att Dejvid inte är anställd hos Eidar – ännu.

– Han får vänta i några år till men sedan är han hjärtligt välkommen att söka jobb hos oss. Kan vi få medarbetar­e som är såpass motiverade från en sådan ung ålder så kan det bli riktigt magiskt.

– Det är ju lite spektakulä­rt – självklart vill vi uppmärksam­ma hans goda vilja och flitiga insatser, säger Daniel.

 ?? Bild: ANDREAS OLSSON ?? SOMMAR”LOV”. Dejvid Kurtic har under sommaren hjälpt till att hålla kvarteret Sädesbinge­n rent och snyggt.
Bild: ANDREAS OLSSON SOMMAR”LOV”. Dejvid Kurtic har under sommaren hjälpt till att hålla kvarteret Sädesbinge­n rent och snyggt.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden