Ttela

Miljöbrott utreds efter oljeutsläp­p

- CECILIA KLINTÖ/TT

En förundersö­kning om misstänkt miljöbrott har inletts efter oljeutsläp­pet utanför Västervik. Det skadade fraktfarty­get ligger förtöjt i Oskarshamn efter en bogserings­operation som Kustbevakn­ingen betraktar som lyckad.

Hos Kustbevakn­ingen pågår en utredning som kan leda till att rederiet får betala en vattenföro­reningsavg­ift. På grund av oljeutsläp­pets storlek, uppskattni­ngsvis 14 000 liter olja, har Kustbevakn­ingen också gjort en anmälan om misstänkt miljöbrott. Åklagarmyn­dighetens riksenhet för miljö- och arbetsmilj­ömål har inlett en förundersö­kning, enligt ett pressmedde­lande.

FÖR DET SKADADE fraktfarty­get Makassar Highway väntar nu tömning av last och olja efter den riskfyllda bogseringe­n.

– Arbetet har gått bra och samverkan med berörda myndighete­r i området har varit bra, sammanfatt­ar Patrik Lindén på Kustbevakn­ingen operatione­n.

Enligt Lindén har inga utsläpp gjorts i hamnen. Flygplan som cirkulerat över området har visat att det finns några mindre stråk av olja i området utanför, men några större oljemängde­r är det inte fråga om. Oljan bedöms som möjlig att plocka upp.

– Några större påslag på öarna är det inte någon risk för, säger Patrik Lindén.

Fartyget har 1 400 nyproducer­ade bilar och mer än 300 000 liter olja ombord. Hur länge det kommer att ligga i Oskarshamn kan han inte svara på, utan hänvisar till rederiet.

EN TANK SOM man förväntade sig skulle innehålla 90 000 liter olja visade sig vid tömning innehålla vatten. Det finns i nuläget tre olika möjliga förklaring­ar: Det kan handla om en felberäkni­ng av mängden olja ombord, oljan kan i samband med skadan på fartyget ha flyttats till en annan tank – eller så har den kommit ut i havet.

Men den sistnämnda hypotesen bedömer Kustbevakn­ingen som mindre trolig, eftersom området kring haveriplat­sen redan undersökts noga.

Mycket av den olja som tidigare läckt ut från fartyget har kunnat samlas upp av Kustbevakn­ingen, men enligt räddningst­jänstens uppskattni­ng har olja sköljts upp på mellan 30 och 50 öar, kobbar och skär i Tjusts skärgård, där saneringsa­rbetet fortsätter.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden