Ttela

Prinsessan Christina har gått sin egen väg

JUBILAREN: I DAG FYLLER CHRISTINA MAGNUSON 75 ÅR

-

Hon ser avspänd och somrig ut Christina Magnuson – som föredrar att slippa titulering­ar – klädd i matchande turkost i allt från kläder till örhängen och glasögonbå­gar, de senare designade av sonen Oscar. Hon är dessutom på väg att bli en glad pensionär om man får tro henne själv. Hon har nämligen ägnat den senaste tiden åt att avveckla sina många uppdrag i det offentliga.

– Jag försöker inse att nu är varje dag viktig, säger hon. Jag vill inte binda upp mig för en massa saker i framtiden, utan verkligen ta vara på det jag har, och de som finns runt omkring mig.

Ompriorite­ringen är en följd av den blodcancer­sjukdom hon behandlade­s för 2017. Med gott resultat, ska tilläggas, men den svåra behandling­en blev en påminnelse om att livet är ändligt och bör upplevas här och nu.

Hon har arbetat lojalt för kungahuset i 45 år. Men efter en tuff sjukdomsti­d är det dags för prinsessan Christina att lämna över till nya generation­er. – Jag har insett att livet inte är oändligt, säger Christina, som tänker ta vara på stunderna här och nu.

DESSUTOM HAR HON redan gjort nytta under rätt många år. Arbetet rivstartad­e när den gamle kungen, Gustaf VI Adolf, gick bort för 45 år sedan, och hennes yngre bror Carl Gustaf blev Sveriges nya statschef. De tre äldre systrarna var då redan gifta och borta ur bilden.

– Vi var inte så många i början på 1970-talet, när både min mor och min farfar gick bort. Då var det bara

 ??  ?? TAR DET LUGNT. Prinsessan Christina, fru Magnuson, har avvecklat sina uppdrag och gör ”ett försök till pensionärs­tillvaro”, som hon säger.
TAR DET LUGNT. Prinsessan Christina, fru Magnuson, har avvecklat sina uppdrag och gör ”ett försök till pensionärs­tillvaro”, som hon säger.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden