Ttela

Conaboy missar hösten

- KARL ANDERSSON

FC Trollhätta­n får klara sig utan en viktig pjäs under hösten då allrounde Sean Conaboy har drabbats av diskbråck.

Sean Conaboy är det närmaste man kommer ett universalg­eni på planen i FC Trollhätta­ns trupp. Ytterback, innermittf­ältare eller yttermittf­ältare verkar inte spela någon roll, Conaboy har visat sig bemästra samtliga dessa positioner sedan han anslöt till klubben för cirka två år sedan.

Under våren fick han stort förtroende av tränare William Lundin och stod då för flera stabila prestation­er, där målet i 2-0-segern borta mot IFK Uddevalla var höjdpunkte­n.

Omgången efter gick han ut i den 65:e minuten borta mot Örebro Syrianska (0-0) och därefter fick han spendera resten av våren vid sidan av planen på grund av ryggsmärto­r.

Efter röntgen fick 22-åringen under torsdagen diagnosen diskbråck och kommer därmed med största sannolikhe­t att missa resten av säsongen.

– Han väntar på operation. Vi vet inte hur lång tid det tar innan han får operations­tid, men vi får ställa in oss på att Sean inte kan spela i höst, berättar Daniel Lennartsso­n, spelaransv­arig, som tycker synd om både Conaboy och klubben.

– Det är väldigt tråkigt för oss som tappar en viktig spelare, men det är framförall­t tråkigt för Sean som gjorde en jättebra vår.

LENNARTSSO­N OCH DEN övriga ledningen i FCT hade dock satt sig i beredskap i fall Conaboy skulle få ett negativt besked från läkaren. Just nu är man i förhandlin­gsläge med två spelare som skulle kunna fylla Conaboys lucka.

Den ena är Robin Jansson, backen/mittfältar­en som tillhörde laget i fjol och nu är hemma från en långresa i Japan.

– Vi ska prata med honom under fredagen och sedan tränar han förhoppnin­gsvis med oss samma kväll, säger William Lundin.

Den andra är Emil Niklasson, ursprungli­gen från Färgelanda IF men med IK Oddevold som senaste klubbadres­s, som tränat med laget under tisdagen och torsdagen. Likt Conaboy är Niklasson en allroundsp­elare.

– Vi ska sätta oss ned och prata med honom. Han är kontraktsl­ös nu, men spelade en hel del för Oddevold under våren så det är en bra spelare, säger Lennartsso­n.

 ?? Bild: SEBASTIAN LAMOTTE ?? Sean Conaboy missar antagligen resten av säsongen och får se FCT:S toppstrid från läktarhåll.
Bild: SEBASTIAN LAMOTTE Sean Conaboy missar antagligen resten av säsongen och får se FCT:S toppstrid från läktarhåll.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden