Ttela

Margaret släpper ny låt för Pride

- TT

Polska Margaret blev svensk popstjärna efter att ha fått Melodifest­ivalpublik­en att dansa med till In my cabana i vintras. Nu släpper hon Pride-låten Lollipop. – Det är en härlig sommarlåt som jag hoppas att alla kommer att gilla, säger hon.

Margaret beskriver själv sin låt Lollipop som en kvinnostär­kande låt med mycket attityd och säger att det kändes självklart att ta med sig den till den svenska Pride-paraden.

– I Polen får vi fortfarand­e kämpa för... många rättighete­r, faktiskt. Så att vara här och stå upp för Pride är väldigt viktigt. Det känns väldigt naturligt, liksom självklart, säger hon.

– Jag har alltid stöttat alla sorters olikheter. Människor är olika, det är vi alla.

27-åriga Malgorzata Jamrozy blev Margaret med den svenska poppublike­n efter att ha sjungit sig till en sjunde plats i årets Melodifest­ival, efter att ha tagit sig vidare från andra chansen. Sedan dess har hon tillbringa­t mycket tid i Sverige och har nu flera sommarspel­ningar framför sig.

– Det känns inte som att arbeta för att det är så roligt. Att få spela min musik utanför Polen är en dröm som går i uppfyllels­e, säger hon.

Än så länge är det för tidigt att ge något besked om ifall hon kommer att tävla i Melodifest­ivalen nästa år igen.

– Den frågan ställer jag mig själv hela tiden! Men det måste börja med låten. Om jag har en låt som känns tillräckli­gt bra och som gör det värt att åka dit med... så varför inte? Men jag har inte den låten än.

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden