Ttela

Sara tog dubbla guld

- HASSE SJÖGREN

Sara Christians­son dominerade långlöpnin­gen och det blev guld två gånger om. – Jag är nöjd med mina två lopp och det kändes bra, speciellt på 5 000 meter, sa Sara.

Junior-sm i friidrott avgjordes under dagarna tre i Huddinge och det blev guld på 1 500 meter i K22 för Sara Christians­son, Grästorpst­jejen som tidigare tävlade för TFIK men nu i Sävedalen.

Hon har det senaste året blivit en riktigt stark och kraftfull löpare. Som när hon trycker till lite och får svar, vilket var just vad hon gjorde i finalen på 1 500 meter.

– Planen var redan från början att jag skulle springa mitt eget lopp och försöka göra en hyfsat bra tid. Jag är därför nöjd med mitt personbäst­a i dag samt att jag tog guld, kommentera­de Sara, som också sprang 5 000 meter som är en sträcka hon gillar.

Sara inledde lite försiktigt, men tryckte snart på så mycket att ingen av de andra tjejerna mäktade med att följa. Det var faktiskt så att Sara så när hade varvat hela fältet, det skiljde 15 meter fram till den tjej som var tvåa, Sara var alltså 385 meter före.

– Jag ville få en bra tid med tanke på nästa säsong och så, och tycker att jag fick det loppet jag ville ha, sa Sara som hade tiden 16.06,89 på egen hand.

TFIK:S Erik Jälknäs tog ett silver på för honom udda distansen 2 000 meter hinder.

– Det var väl för ett antal veckor sedan som vi tog beslutet att köra på hinder nu när brorsan inte är med och det blev väl inte något hundraproc­entigt lopp, men ändå rätt hyfsat, sa Erik, som tog silver med tiden 6.07,26 efter en stark avslutning.

Erik var också i final på 1 500 meter och slutade nia.

På 1 500 meter i P17 bröt David Canmo, TFIK, som då hade trampat utanför banan och sedan haltat en bra bit innan han fick fart på sin löpning igen. I stället tog han sig till finalen på 800 meter, men valde att bryta det loppet. Notera också att... ... Jonathan Berg, TFIK, var femma i finalen på 400 meter häck på 59,89.

... Hanna Borgemyr, TFIK, kastade 35.91 i spjut och var med det sexa i F19-finalen. SPEL, MÅNDAG KENO

??  ?? I ENSAMT MAJESTÄT. Sara Christians­son tog två guld när junior-sm avgjordes i Huddinge i helgen, på 1 500 meter och 5 000 meter. På den sistnämnda distansen var hon helt överlägsen och vann med nästan ett helt varv.