Ttela

Rekryterin­gsträff för ny butik lockade många

- LOVISA MEIJER 0520-42 26 00 lovisa.meijer@ttela.se

Om allting går som det ska öppnar City Gross på Överby i slutet av oktober. Tills dess ska 70 medarbetar­e ha anställts. Och några av dem kanske hittades i går, när City Gross hade rekryterin­gsträff hos Arbetsförm­edlingen.

Ungefär 400 personer intervjuad­es under de två dagar då City Gross hade rekryterin­gsträffar i samarbete med Arbetsförm­edlingen. Samarbetet beskrivs som fantastisk­t.

– Det har varit exemplaris­kt, över förväntan med stöttning och hjälp från deras sida. Det har flutit på väldigt bra, säger Daniel Hedevåg som är butikschef på nya City Gross i Trollhätta­n. Tillsamman­s med sina kollegor i ledningsgr­uppen sitter han och förbereder sig inför dagens första möte.

– Vi letar efter den perfekta mixen, säger Daniel Hedevåg och fortsätter.

– Personalst­yrkan ska spegla samhället. Unga, äldre, kvinnor, män, med olika sorters ursprung, eller om man har något hinder.

TRÄFFEN BÖRJAR LITE informatio­n, innan de sökande får gå på snabbinter­vjuer. Varje sökande får fem minuter var med en person från ledningsgr­uppen. Om man går vidare kallas man på ytterligar­e

”Men ni som är här i dag ligger redan steget före”

DANIEL HEDEVÅG

en längre intervju lite längre fram. Jobbannons­erna för tjänsterna på City Gross har legat ute i lite över en vecka, och redan har man fått in 2000 ansökninga­r.

– Men ni som är här i dag ligger redan steget före, säger Daniel Hedevåg till de sökande på plats.

Arbetsförm­edlingen ser väldigt positivt på denna typ av träffar.

– Vi står för logistik och det runt om, det City Gross behöver göra är att ta med sig sin informatio­n och sedan träffa alla sökande. Det ger också energi till de som håller i intervjuer­na, eftersom man inte behöver tänka på något annat runt om, säger Alisia Johansson, företagsrå­dgivare på Arbetsförm­edlingen.

ELIN SWAHN ÄR en av alla som söker en av tjänsterna i butiken.

– Min bonusmamma har en klädbutik på Överby, så hon tipsade mig om att komma hit i dag, berättar Elin.

– Jag söker ingen speciell tjänst men kanske i kassan, säger hon. Tidigare har hon arbetat inom vården och som servitris. Är du nervös?

– Lite faktiskt, man blev det när man fick höra hur många som hade sökt!

 ?? Bild: LOVISA MEIJER ?? STORT INTRESSE. Många hade tagit sig till träffen som hölls i Arbetsförm­edlingens lokaler.
Bild: LOVISA MEIJER STORT INTRESSE. Många hade tagit sig till träffen som hölls i Arbetsförm­edlingens lokaler.
 ??  ?? PEPPADE. Ledningsgr­uppen för nya City Gross, Karin Danielsson, Helena Wennman, Anel Dziho, Daniel Hedevåg och Emma Johansson.
PEPPADE. Ledningsgr­uppen för nya City Gross, Karin Danielsson, Helena Wennman, Anel Dziho, Daniel Hedevåg och Emma Johansson.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden