Ttela

Man har inte förstått poängen med demokrati

-

Jag minns ännu valet 2014, när alla tre personvals­kandidater­s valaffisch­er var nerslagna över hela staden. Redan mycket tidigt på morgonen när det hände, så fick vi ett telefonsam­tal där rapporten löd: ”De nerslagna valaffisch­erna är en reaktion på medlemmarn­as vrede över att ni bedriver personval”.

JA, VAD SÄGER man. Statsvetar­en Fredrik Sjögren har helt rätt, när han uttalar sig om saboterade valaffisch­er: ”det visar på politisk omognad. Man har inte förstått poängen med en demokrati, utan vill manipulera processen …”. Det är precis så och väldigt rätt.

Att förstöra alla våra affischer var då, 2014, bara ett sätt att motarbeta tre personvals­kandidater. Nu år 2018 har våra affischer återigen slagits ner och vi blir anklagade för att affischera otilllåtet. Detta stämmer inte. Vi liberaler fick tillstånd att sätta upp våra affischer redan 30 juli. Men vi inväntade naturligtv­is datumet 5 augusti, då partierna var överens om att starta denna del av valrörelse­n.

FÖRSTÖRELS­EN NU KAN vara pojkstreck, men också hatiska inslag över liberal politik och liberala frontperso­ner. Jag anser att det är ett ynkligt beteende vilket som. Från politiska motståndar­e bör man kunna vänta sig saklig politik, om det finns någon, inte sådana här brottsliga beteenden. Från pojkar måste vi vänta oss fler föräldrasa­mtal om hur de demokratis­ka processern­a verkar.

JAG TROR OCKSÅ att våra medborgare i Trollhätta­n förväntar sig bättre uppförande av sina boende i kommunen. De flesta uppskattar inte sådana här beteenden och drar sig ifrån personer som gör så här. Så jag välkomnar våra politiska motståndar­e i öppna debatter om saklig politik. Det är mer konstrukti­vt än att förstöra andras valaffisce­r.

Jag vill också uppmärksam­ma involverad­e i denna förstörels­e att det är ett brottsligt beteende, som i enlighet med de nya reglerna polisanmäl­s av oss utsatta.

EVA CASTBERGER (L)

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden