Ttela

Nu kan du bli ägare till en egen ö i Fjällbacka

- MATHILDA ALVEFLO 0522-99200 matalv@bohuslanin­gen.se

Mitt i Fjällbacka skärgård finns nu en helt egen ö till salu. För prislappen tio miljoner kan du bli omgiven av hav. Men till fastighete­n saknas rinnande vatten.

Egna öar finns det massvis av på östkusten, men på västkusten är det väldigt speciellt berättar Jacob Agertoft, mäklare på Joreviken fastighets­byrå, som just nu är i full färd med att sälja en hel ö.

– Här på västkusten är det oftast så att om en ö är bebyggd, så kanske det är runt 15–30 hus på ön. Så att en helt egen ö i Fjällbacka skärgård säljs är väldigt speciellt, säger han.

HUSET OCH ÖN säljs nu för tio miljoner. En prislapp som ökat en hel del sedan 1953, när marken styckades av och köptes av dåvarande ägare för 200 kronor.

– Dagens prislapp kanske ser väldigt hög ut med tanke på husets enkla standard. Men det är just läget ihop med att det är en egen ö som är väldigt spektakulä­rt. Utsikten går från Kalvön, över Hjärterön till Dannholmen där Ingrid Bergman bodde. Hade huset, som nu är av enklare standard, varit perfekt hade vi kanske pratat 25 miljoner i stället, säger Jacob Agertoft.

JACOB AGERTOFT BERÄTTAR att huset är byggt 1988 och har inget vatten indraget nu och det kommer därför krävas en hel del pengar för att få det färdigt.

– Men vi har redan flera som är intressera­de. Vi har bokat in fyra visningar hittills och det är ett 20tal som har hört av sig, säger han.

Jacob Agertoft berättar att nuvarande ägare är ett äldre syskonpar som inte längre har tid för boendet. Ön är belägen tre-fyra kilometer med båt till Fjällbacka och två kraftiga roddrag med ekan över till Dyngö.

– Det är en dröm, ett helt makalöst läge. Det finns en liten ostronbank precis vid sidan om ön. Vattnet är väldigt klart i år så jag passade på att snorkla lite där och det är jättefin snorkling också, berättar han.

 ?? Bild: JACOB AGERTOFT ?? Omgiven av vatten. Trots att vatten finns runt om hela ön finns det inget rinnande vatten i huset.
Bild: JACOB AGERTOFT Omgiven av vatten. Trots att vatten finns runt om hela ön finns det inget rinnande vatten i huset.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden