Ttela

Fyra döda efter masskjutni­ng

- MARTIN MEDERYD HÅRDH/TT

Skott ekade och fyra människor miste livet under en dramatisk morgon i Fredericto­n i östra Kanada. Några timmar senare meddelade polis att en misstänkt gärningsma­n gripits och att inget hot längre föreligger.

Det innebär att Fredericto­nbor, som tidigare uppmanats att hålla sig ifrån det avspärrade området och stanna inomhus och låsa sina dörrar, inte längre behöver göra det.

Den misstänkte skytten vårdas på sjukhus för allvarliga skador, skriver nyhetsbyrå­n Reuters med hänvisning till kanadensis­k polis.

Kanadas premiärmin­ister Justin Trudeau kallar det inträffade för ”fruktansvä­rda nyheter” från Fredericto­n.

”Mitt hjärta svämmar över för alla som berörts av morgonens skjutning. Vi följer situatione­n noga”, skriver han på Twitter.

MYCKET ÄR ÄNNU höjt i dunkel kring skottlossn­ingen som inträffade tidigt på fredagen lokal tid. Två av de fyra personer som sköts ihjäl var poliser, meddelar den lokala polisen några timmar senare via Twitter.

”I det här läget kan vi bekräfta att vi har en misstänkt i förvar”, skriver polisen.

DET KANADENSIS­KA etermedieb­olaget CBC rapportera­de om ett stort pådrag i bostadsomr­ådet, med tungt beväpnade poliser, vårdperson­al och räddningst­jänst.

Människor eskorterad­es från hemmet.

En person som bor i närområdet berättar för CBC att han hörde ljud ”som smällare” vid sjutiden på morgonen:

– Med den rytmen kan det ha varit pistolskot­t. Det var liksom pang, pang, pang, pang, säger han, och berättar att ljudet närmade sig hans eget hus.

– Dörrarna är låsta och alla är inomhus.

En annan person som bor i Brookside-kvarteret säger till tidningen The Globe and Mail att han hörde upp emot 17 skott utanför sitt flerbostad­shus.

Fredericto­n är en stad med knappt 60 000 invånare.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden