Ttela

SIF jagar revansch för vårens 0-6-smäll

- TONI ANDERSSON 0520-42 26 44 toni.andersson@ttela.se

I dag blåser Ttela-sporten liv i våra populära livesändni­ngar av lokal sport efter sommaruppe­hållet. På agendan står Tvåstadsde­rbyt i division 2 Norra Götaland mellan Skoftebyns IF och Vänersborg­s FK. I våras vann VFK med hela 6-0.

Efter semestrar och lokalfotbo­llens uppehåll är det dags att dra igång livefotbol­l på ttela.se. I dag gör vi ett nedslag på Nysätra IP där Skoftebyn tar emot VFK.

Skoftebyn kämpar i botten av tabellen, men håller näsan precis ovanför kvalstreck­et.

Lite längre upp i tabellen hittar vi VFK som med 3-2-segern i Vårgårda i måndags passerade lokalkonku­rrenten VIF på bättre målskillna­d.

I poäng räknat skiljer det fem till VFK:S fördel gentemot söderns charmörer.

– Hemma rann det iväg till en storseger, men Skoftebyn är alltid ett tufft lag att möta, speciellt på Nysätra. Titta bara på FCT, de fick verkligen slita ont för att vinna i lördags. Så det gäller för oss att vara rejält påkopplade direkt och offra både liv och lem, gör vi det är segerchans­en god, säger Henrik Fridolvsso­n, tränare i VFK.

I HEMMALÄGRE­T RÅDER optimism, trots 2-3-fallet mot FCT i stadsderby­t, eftersom spelinsats­en där och allas vilja att kriga i 90 minuter gav positiva vibbar inför fortsättni­ngen.

– Vi möter ju inte FCT varje helg, sa Sif-tränaren Jonas Björk då och nu hoppas han att VFK ska få smaka på Skoftebyns hemmastyrk­a.

– Gör vi bara vårt och har rätt krigarinst­ällning så kan det mycket väl bli en trea i den här matchen.

Björk kan ställa i stort sett ordinarie lag på benen, något som inte varit fallet under vårsäsonge­n.

– De flesta är i träning nu och jag kan välja vilka som ska starta i matcherna, det är bra. Vi hade ju tänkt oss få lite kontinuite­t i det hela under hösten och det ser vi ut att få.

ÄVEN I VFK råder harmoni efter det som hände på Tånga Hed i Vårgårda i måndags.

– Det blåser positiva vindar här nu och det var en go seger ur flera aspekter, dels med tanke på att sju spelare saknades av olika anledninga­r, dels att vi kunde vända ett underläge till seger, dessutom på bortaplan, säger Henrik Fridolvsso­n, som konstatera­r att viktiga trion Andrew Palumbo, Andelo Vekic och Paul Khajo är tillbaka efter avstängnin­g, därtill målvakten Craig Stephenson.

– Jag har inte bestämt vem som ska stå, det blir i alla fall inte ”Mäki”, sa Vfk-tränaren innan fredagskvä­llens träning.

”MÄKI” ÄR FÖRSTÅS Markus Mäkinen, nyförvärve­t från TFK som gjorde en stormatch i Vårgårda men som i dealen med sin nya klubb bad om ledigt den här helgen på grund av resa med familjen.

I VFK saknas alltjämt Ismael Fon- jah som provtränar någonstans i världen, var vet fortfarand­e ingen.

– Jag har full fokus på de spelare jag har tillgång till och det jag kan påverka, säger Henrik Fridolvsso­n. I Skoftebyn saknas – Jonas Björk. – Jag sa några väl valda ord till domaren efter slutsignal­en senast och är avstängd en match. Väl valda tyckte jag i alla fall då, så här i efterhand var det väl inte så bra gjort, säger Sif-tränaren.

 ?? Bild: SEBASTIAN LAMOTTE ?? MÖTER SITT FÖRRA LAG. VFK:S skyttekung Paul Khajo är tillbaka efter avstängnin­g och återvänder i dag till sin gamla hemmaarena Nysätra IP där han stöter på ett revanschsu­get Skoftebyns IF som förlorade vårmötet med 0-6.
Bild: SEBASTIAN LAMOTTE MÖTER SITT FÖRRA LAG. VFK:S skyttekung Paul Khajo är tillbaka efter avstängnin­g och återvänder i dag till sin gamla hemmaarena Nysätra IP där han stöter på ett revanschsu­get Skoftebyns IF som förlorade vårmötet med 0-6.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden