Ttela

Lukas klar för sin tredje riksfinal i rad

- TONI ANDERSSON 0520-42 26 44 toni.andersson@ttela.se

Onsjötalan­gen Lukas Forsström går från klarhet till klarhet. För tredje året i följd har han kvalificer­at sig för riksfinale­n i Teen Cup.

Onsjö GK har bra snurr på tävlingsve­rksamheten just nu. Nyligen kvalificer­ade sig herrlaget för elitserien nästa år, med bland andra Lukas Forsström i laget, och just nu spelar Per Längfors European Team Championsh­ip på klassiska Gleneagles i Skottland.

Samme Längfors vann också Torreby Open förra helgen med klubbkompi­sen Olle Almén som tvåa.

Unge Lukas Forsström spelade regionsfin­alen i Teen Cup på Vallda Golf & Country Club i Kungsbacka på torsdagen och vann på 70 slag, två under banans par.

Han var tämligen ohotad, tvåan var tre slag efter och trean hela sju efter.

DE TVÅ BÄSTA kvalificer­ade sig till riksfinale­n som avgörs i Tranås helgen 25-26 augusti och för Lukas innebär det tredje raka slutfinale­n i cupen.

Även Karin Kristianss­on och Lina Ny från Onsjö GK fanns på plats i Kungsbacka, men lyckades inte bli bland de två främsta för att få spela riksfinale­n.

Under fredagen avreste Lukas Forsström tillsamman­s med övriga lagkamrate­r till Gävle för lag-jsm. Siktet är inställt på att ta sig vidare till den näst sista omgången för att på så sätt nå finalen som spelas i Spanien senare i höst.

 ?? Bild: PRIVAT ?? GOLFTALANG. Lukas Forsström är klar för sin tredje riksfinal i Teen Cup.
Bild: PRIVAT GOLFTALANG. Lukas Forsström är klar för sin tredje riksfinal i Teen Cup.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden