Ttela

I SISTA STUND

MED THOMAS UHRBERG

-

Prix d’amerique-segraren Readly Express är mitt tips före Propulsion i giganterna­s kamp – fast båda streckas på systemet ...

Spikar? Jo, två hästar som trivs på Åby, nämligen Perfect Spirit och Victory Kåsgård.

Precis som alla andra utgår jag ifrån att striden om segern och tre miljoner i Åby Stora Pris står mellan världsstjä­rnorna Readly Express och Propulsion.

Vinner någon annan, ja då kan vi tala om en präktig sensation – och det är väl Kolgjinis duo Rajesh Face eller Platon Face som i så fall kan skrälla.

Bergh i nyckelroll­en

Readly Express spetsade när han vann SM i sin enda start på Åby och Jorma Kontio är säkert ute efter ledningen.

Han kan få överta den från Muscle Hustle och Robert Bergh. I ett sådant scenario löper Propulsion risk att bli instängd eller tidigt tvingas ut i andraspår och från dödens slår han aldrig Readly Express över tre kilometer.

Fast Muscle Hustle galopperad­e direkt efter bilen senast och han kan göra det igen, vilket i så fall öppnar för ett annat scenario. Kanske ledning för Propulsion, fast i sina tre lopp i Åby Stora Pris 2016 tog han inte ledningen trots spår 3-5-2.

I klartext; mycket kan avgöras i starten och hur positioner­na ser ut efter 500 meter. Och, givetvis också hur fränt Adrian och Lutfi kör med sina kanoner.

Ja, det här kan bli det häftigaste travloppet som körts i Sverige i modern tid.

Spikar som trivs på Åby

Perfect Spirit är hundraproc­entig på Åby efter seger i försöket och finalen i Kungapokal­en. Då kom det in 1 123 000 kronor. Nu kan det bli en kvarts miljon till.

Victory Kåsgård har gjort sju starter på Åby och vunnit fem. I pengar 269 000. I denna bronsfinal får vinnaren också 250 000 och jag är helt inne på att Flemming Jensen verkligen ställt i ordning Victory Kåsgård.

I övrigt; jag kör Quiz Töll och Zoko Lane i V75, båda med vinstchans. Quiz Töll är lågt rankade på flera håll men hon tog en längd på Absolut Gehör i ett sylvasst avslut i senaste starten och båda slutade trea.

 ??  ?? Thomas Uhrberg
Thomas Uhrberg
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden