Ttela

DÄRFÖR SLÄPPTES RÅNMISSTÄN­KT

- LARS CARLSSON

Den man i 20-årsåldern som anhölls för knappt en vecka sedan på sannolika skäl misstänkt för rånet mot butiken Direkten i Lödöse i slutet på juli släpptes i helgen, trots att han är fortsatt brottsmiss­tänkt.

– Det är inget konstigt med det. Det fanns inget skäl att häkta honom. Utredninge­n är snart klar och det finns ingen kollusions­risk, att han kan påverka utredninge­n mer på något sätt genom att vara på fri fot, säger Andreas Nelin, polisens utredare hos Trollhätte­polisen.

Det var vid lunchtid den 27 juli som Butiken Direkten, som ligger i anslutning till gamla E45, rånades av en maskerad man som hotade butikspers­onalen och kom över runt 6 000 kronor i kontanter. Inga personer kom till skada. Rånaren försvann springande från platsen.

DET FINNS FLERA vittnen som sett honom vid rånet och det finns stark teknisk bevisning, bland annat den pistol som ska ha använts vid rånet.

– Vi tror vi återfunnit vapnet och har då undersökt det. Det var inget skarpladda­t vapen, det finns ju många vapen nuförtiden som ser äkta ut, och det är därför misstanken nu i stället gäller rån i stället för grovt rån. Hade det varit äkta hade det också varit skäl för häktning.

Redan samma dag som rånet greps och anhölls en annan man misstänkt för rånet, men han kunde senare avföras från utredninge­n och är inte längre misstänkt.

I STÄLLET ANHÖLLS nu den aktuelle mannen i 20-årsåldern den 9 augusti för butiksråne­t. Mannen är hemmahöran­de i Fyrbodal och tidigare känd av polisen, dock inte för den här typen av brott.

– Han har erkänt händelsen, det påverkar också naturligtv­is beslutet att inte häkta. Det är bara lite småsaker kvar i utredninge­n, sedan ska åtal väckas, men det kan nog ske hyfsat snart, säger Andreas Nelin.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden