Ttela

Grillsäson­gen igång igen

- ALICE ERIKSSON 0520-42 26 00 alice.eriksson@ttela.se

NYHETER: Nu är det åter tillåtet att grilla på tomten i Västra Götaland. TTELA besökte handlare i Trollhätta­n för att ta tempen på förväntnin­garna när grillsäson­gen gör come back.

Efter solsken kommer äntligen regn. Enligt Forecas meteorolog Ian Engblom ser utsikterna goda ut för regnskurar. Vilket nu även ger grillentus­iasterna anledning till att damma av engångsgri­llen som fått stå oanvänd under delar av sommaren.

– Vi är inne i en rätt så ostadig period här nu med en del regn. Det som händer de närmaste dagarna är att ett lågtryck redan nu börjat ta sig in över sydligaste delarna av Västra Götaland, säger Ian.

UNDER TISDAGEN FÖRVÄNTAS regnet nå TTELA:S område, med temperatur­er som genomsnitt­ligt ligger lägre än vad de tidigare gjort under de senaste veckorna.

– Lite svalare grader kommer det allt att bli. Tisdagens temperatur kan komma att ligga på cirka 15 grader i samband med regn. Nu blir det mer normalt sommarväde­r skulle man kunna säga, säger Ian.

Regnet har efterlängt­ats av många. Inte minst av de som gillar att tillaga sin mat över elden under sommarsäso­ngen.

MED ANLEDNING AV skurarna ser det ljusare ut på grillfront­en och länsstyrel­sen har med anledning av dessa hävt det totala eldningsfö­rbudet – från och med tisdag klockan 09.00 är det återigen tilllåtet att grilla på tomten.

Charlotte H ag strand, läns brandingen­jör för Västra Götaland berättar om de goda nyheterna.

– Det kom mer regn än vad vi förväntade och det kommer ett lågtryck här nu, så det ser väldigt bra ut gällande nederbörd.

För den som längtar efter att plocka fram grillen igen ser utsikterna goda ut – delvis.

– Det beror på om man vill grilla i regnet. Men nu vi vill ju ha regn, säger Hagstrand med ett skratt.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden