Ttela

Graffiti pricken över i:et i aktivitets­park

- YVONNE OLSSON 0520-42 26 09 yvonne.olsson@ttela.se

Aktivitets­parken i Storegårds­parken är mycket uppskattad av barn och ungdomar i området. Nu har den fått det lilla extra.

Aktivitets­parken anlades förra året – med bollplan för fotboll och, tennisbano­r, bordtennis­bord, trampolinm­attor och långa sittbänkar.

– Tanken var att bollplanen skulle få en graffitimå­lning, men det satte vintern stopp för, säger Susanna Wallin, projektled­are på samhällsby­ggnadsförv­altningen.

Nu är väderförhå­llandena bättre och målningen är på plats, signerad Trollhätte­konstnären Daniel Juvonen. ”Storegårde­n” står det över bollplanen, i typisk graffitist­il.

– Det här kommer att hålla ett bra tag, jag målar med sprayfärg som är gjord för graffiti – med tjockare pigment bland annat.

Daniel Juvonen har nyss varit i Uppsala och målat graffiti, över 1 000 kvadratmet­er i en parkourpar­k.

– Annars har jag varit mycket på Malta och målat på uppdrag av bettingsaj­ter; de vill ha lite hippa kontor.

Daniel Juvonen är glad över att ha fått sitt första uppdrag av kommunen.

– Det har bara tagit 20 år ... Jag var inbjuden till streetartf­estivalen också, fast då fick jag problem med en nerv och kunde inte delta.

– Hur kan vi i kommunen ta tillvara er kunskap bättre? Finns det en laglig vägg i Trollhätta­n? undrar Susanna Wallin.

– Nej, en laglig graffitivä­gg i Trollhätta­n vore asgrymt, både för oss och för ungar som vill lära sig måla. Vi kan ordna workshops, säger Daniel Juvonen.

Susanna Wallin lovar att ta med sig tankarna.

 ?? Bild: ANDREAS OLSSON ?? OVAN STÄLLNING. Graffitiko­nstnären Daniel Juvonen är van att stå upprätt när han målar. ”Nu har jag stått framåtböjd och har ont i ryggen. Å andra sidan fick jag inte ont i armen.”
Bild: ANDREAS OLSSON OVAN STÄLLNING. Graffitiko­nstnären Daniel Juvonen är van att stå upprätt när han målar. ”Nu har jag stått framåtböjd och har ont i ryggen. Å andra sidan fick jag inte ont i armen.”

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden