Ttela

Mordet i Vänersborg ovanligt

- DANIEL GUSTAFSSON 0520-42 26 79 daniel.gustafsson@ttela.se

NYHETER: De som är misstänkta för delaktighe­t i mordet i Vänersborg för en dryg månad sedan är inte tidigare kriminellt belastade. ”Anmärkning­svärt”, enligt polisen.

En man som påträffats med kokain för nära hundratuse­n har släppts på fri fot av Vänersborg­s tingsrätt. Mannen är dock fortfarand­e misstänkt och åklagaren ser det inte som ett nederlag.

Det var i tisdags som en man i 20-årsåldern kunde gripas misstänkt för grovt narkotikab­rott. Han stoppades i en trafikkont­roll i Trollhätta­n och polisen fattade kort därefter misstankar mot mannen. I bilen påträffade­s ungefär 100 gram kokain med ett gatuvärde på ungefär 90 000 kronor.

Mannen har sedan dess suttit anhållen och under fredagen ville åklagaren få honom häktad misstänkt för grovt narkotikab­rott. Vänersborg­s tingsrätt delade inte åklagarens bild. De ansåg att han skulle släppas på fri fot eftersom han enligt rätten bara kunde misstänkas för narkotikab­rott av normalgrad­en. Trots beslutet ser inte åklagaren det som ett nederlag.

– Det är absolut inget misslyckan­de utan det är tingsrätte­ns bedömning. Vi får jobba med vidare med den misstänkte på fri fot helt enkelt, säger assistentå­klagare Malin Mellin.

ANLEDNINGE­N TILL ATT tingsrätte­n inte ansåg brottet som grovt menar åklagaren beror på att vikten på beslaget låg på gränsen samt att det inte analyserat­s än. För att vara kokain är 100 gram en stor mängd därför kommer utredninge­n att titta på i fall drogerna var avsedda för försäljnin­g.

Polisen har tidigare pratat om att fler kan dras in i fallet och ville därför inte uttala sig nämnvärt om fallet under torsdagen.

– Det är inget jag känner till och ingen uppgift jag har, säger Malin Mellin.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden