Ttela

JÄRNSKROT I POPULÄR BADSJÖ

- FANNY EDSTAM fanny.edstam@bohuslanin­gen.se

Kommunen har nu stängt av ”Hoppberget” i Smörsjön efter att järnskrot hittats i vattnet.

Norr om Rönnängen i Sjuntorp finns den lilla sjön Smörsömlin­gen, mest känd under namnet Smörsjön. Men nu är populära ”Hoppberget” tillfällig­t avstängt.

Anledninge­n? Järnskrot på vattnets botten.

– Bakgrunden är att en förälder skulle bada med sina barn och de skulle hoppa från berget, berättar Ronny Holthe, arbetsleda­re för naturvårds­laget på Trollhätta­ns stad.

– Men för att vara säker simmade pappan ner under ytan för att se om det fanns något där. Då kände han gammalt järnskrot.

Enligt Ronny Holthe är skrotet förmodlige­n inte nytt. Han tror att det har legat där länge, men i och med att vattnet i sjön är så lågt så kommer det närmare ytan.

– Nu är vattennivå­n 1,5 till 2 meter lägre än normalt.

Därför har de nu beslutat att stänga av berget tills vidare. Kommunen har anlitat extern hjälp som ska dyka. Men vilken dag det kommer ske vågar inte Holthe svara på.

Han vill dock poängtera att själva sjön inte är avstängd från bad. Avspärrnin­gen gäller just berget där man hoppar ner i vattnet.

– Jag har beställt dykartjäns­ter och de kommer så fort de hinner. Då kan de bekräfta vad det är och få upp det på fortast möjliga sätt, säger Ronny Holthe.

 ?? Bild: RONNY HOLTHE ?? AVSPÄRRAT. Det går att bada i Smörsjön, men inte hoppa i från Hoppberget.
Bild: RONNY HOLTHE AVSPÄRRAT. Det går att bada i Smörsjön, men inte hoppa i från Hoppberget.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden