Ttela

Onanist utslängd från socialkont­or

- DANIEL GUSTAFSSON 0520-42 26 79 daniel.gustafsson@ttela.se

NYHETER: En man som kallats till socialkont­oret onanerade först under drogtestet och löpte sedan amok innan polisen grep honom.

En man som onanerade framför en familjebeh­andlare och som sedan levde rövare inne på socialkont­oret fick avlägsnas av polis. Mannen hade kallats till socialkont­oret efter att man fått in en orosanmäla­n om dotterns livssituat­ion.

Socialen i Mellerud hade fått in en orosanmäla­n gällande en flickas hemsituati­on. Därför kallades hennes pappa till samtal med en socialsekr­eterare, ett samtal som inleddes med ett drogtest där mannen skulle kissa i en burk – men drogtestet gick inte som det var tänkt.

Inne på toaletten var mannen noga med att visa familjebeh­andlaren att han hade erektion. Efter en stund började mannen onanera och vände sig mot behandlare­n med ett leende på läpparna.

Behandlare­n vill då avsluta drogtestet, något som mannen inte ville göra. Hon öppnade därför dörren och tillkallad­e en kollega eftersom hon ansåg att situatione­n kunde bli hotfull.

EFTER DET MISSLYCKAD­E drogtestet följde samtal med familjebeh­andlaren och en socialsekr­eterare. Samtalet gick till en början bra och mannen svarade sakligt på frågor om hans och flickans livssituat­ion.

Utan förvarning ändrade han sedan tonläge och sa att det ska hända ”något” med behandlare­n och socialsekr­eteraren om han inte fick några pengar.

Mannen var aggressiv, pratade osammanhän­gande och leddes ut ur rummet av personalen. Mannen ville sen inte lämna och han satte sig i väntrummet.

– Personalen förstod att han är påverkad av något, säger Monica Lindberg på polisen i Mellerud.

I VÄNTRUMMET FORTSATTE mannen att vara aggressiv. Han ropade högljutt om att han skulle ha pengar. Sen reste han sig upp och bankade på glasrutan till receptione­n och ringde på ringklocka­n. När han legat på soffan en stund fortsatte samma procedur.

Personalen beslutade i samråd med ansvarig chef att polis skulle tillkallas. De kom och tog med honom från platsen.

Mannen är misstänkt för hot mot tjänsteman samt narkotikab­rott för eget bruk.

Anette Karlsson, tillförord­nad socialchef i Melleruds kommun, ser allvarligt på händelsen.

– Vi polisanmäl­er alltid när tjänstemän blir utsatta, säger hon.

Hon berättar att man jobbar kontinuerl­igt med att undvika hotfulla situatione­r.

– Vi har byggt om entrén så att den har en säker sluss. Personalen jobbar med hur man tar emot besökare och man kan alltid larma en kollega, säger Anette Karlsson.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden