Förlust för Skoftebyn trots en bra insats

- JOHANNA JOSEPHSSON 0520-42 27 46 johanna.josephsson@ttela.se

Med lagkapten Isa Mossberg på läktaren och en storförlus­t mot Lidköpings FK färskt i minnet tog Skoftebyn emot serieledar­en IK Rössö hemma på Nysätra. Och var nära att skrälla. – Vi var värda en poäng i dag, säger Patrik Thulin, tränare i Skoftebyn.

Publiken som hittat till Nysätra på lördagseft­ermiddagen fick se ett helt annat Skoftebyn än i tisdagens match mot Lidköpings FK. Delvis när det gäller spelare, men framförall­t när det gäller spelet. Men så var det ju också ett helt annat motstånd. Visserlige­n serieledar­en i division 1 norra Götaland IK Rössö, men ändå ett lag långt i från LFK:S klass.

Hemmalaget var med från start, gick in ordentligt i närkampern­a och gav inte Rössö något utrymme att spela sitt spel.

Man tappade visserlige­n en del boll på egen planhalva inlednings­vis och gav vid ett sådant tillfälle Rössö en bra möjlighet att ta ledningen. Men trots öppen gata mot mål lyckades Rössö-spelaren inte sätta dit bollen.

SKOFTEBYNS BÄSTA CHANS i första halvlek kom till på en hörna från höger, slagen av Anna Larsson, som Emma Eriksson var högst på. Men en dålig träff gjorde att bollen gick en bra bit utanför.

Dock skulle Eriksson få revansch senare under matchen när hon på en ny hörna signerad Larsson lyckades få in bollen bakom Rössös målvakt Alexandra Josefsson.

Målet innebar kvittering till 1–1, det efter att Rössö tagit ledningen i slutminute­n av första halvlek. Division 1 norra Götaland Skoftebyns IF-IK Rössö 1-3 (0-1) Målen: 0-1 (45) Rebecka Christenss­on, 1-1 (69) Emma Eriksson, 1-2 (72) Irvina Bajramovic, 1-3 (90+3) Mathilda Eljas.

Varningar, Rössö: Mathilda Eljas.

Domare: Abdulkadir Hassan Haile.

Publik: 60.

– Första halvlek är ganska tät, det är inte så mycket målchanser åt något håll och vi har kontroll över det. Så får de 1-0 och övertaget, men i paus kände vi att vi kunde vända det här, säger Patrik Thulin, Skoftebyns tränare.

OCH KVITTERING KOM ju också som sagt. Men glädjen blev kortvarig, för bara minuter senare gjorde Rössö 2–1.

Skoftebyn fick sedan återigen jaga en kvittering och lyckades också skapa några halvdana chanser. Men trots att man gick ner på trebacklin­je lyckades hemmalaget inte få till en ordentlig forcering.

I stället öppnade det upp sig för Rössö som kunde göra 3-1 på stopptid och definitivt punktera matchen.

– Jag är riktigt besviken. Inte på spelet, men vi är värda en poäng i dag. Vi gör en jättebra fotbollsma­tch och spelar det spelet vi ville från början, men det ger inga poäng med hedersamma förluster, säger Thulin.

HEDERSAM FÖRLUST ELLER ej. Prestation­en borde åtminstone ge en del självförtr­oende inför kommande matcher.

– Vi visar att vi är alldeles för bra för att åka ur den här serien. Det är skamligt om vi gör det med det här laget, säger Thulin.

?? Bild: JOHANNA JOSEPHSSON ?? MÅLTJUV. Emma Eriksson gjorde Skoftebyns enda mål i förlustmat­chen mot serieledar­en IK Rössö.
Bild: JOHANNA JOSEPHSSON MÅLTJUV. Emma Eriksson gjorde Skoftebyns enda mål i förlustmat­chen mot serieledar­en IK Rössö.