Ttela

Sen straff fällde Skoftebyn

- JOHANNA JOSEPHSSON 0520-42 27 46 johanna.josephsson@ttela.se

Skoftebyn åkte till Våxnäs IP för att försöka rubba topplaget Karlstad BK i säsongens tuffaste bortamatch. I 95 minuter såg det ut som att de skulle lyckas.

Men så föll de på målsnöret. I stället för att få med sig en poäng fick Skoftebyn en straff mot sig i 96:e matchminut­en efter att Gustaf Rådström fällt en Karlstadsp­elare i straffområ­det. En straff som inbytte Sherwan Baderkhan förvaltade väl och därmed såg till att Karlstad fick med sig alla tre poäng.

För Skoftebyn blev det i stället en tung resa hem.

– Det är tungt som fan. Straffsitu­ationen har jag inget att säga om. Vi försvarar oss på ett sådant sätt att domaren får möjlighet att blåsa straff och det gör han, säger Skofteby-tränaren Jonas Björk, som tidigare under matchen fått se sitt lag ta ledningen på en blåsigt och regnigt Våxnäs IP.

– Vi låg bra och störde dem. Och så får vi en omställnin­g som Carl Lext gör mål på efter att vi rullat boll hela vägen. Det var inte helt orättvist.

Men Karlstad BK skulle få ytterligar­e ett sent mål på en fast situation, den här gången på en hörna i slutminute­n av första halvlek.

– I andra halvlek hade vi medvind, men vi orkade inte riktigt hålla i bollen. Karlstad skapade några frilägen i början av andra som Kristoffer (Björk) räddade. Men vi kände ändå att vi skulle reda ut det här, alla kämpade heroiskt, säger Jonas Björk.

Men så blev det alltså inte. I stället var det Karlstad som fick med sig alla tre poäng.

– Det är så tråkigt att inte få med sig någon poäng efter en sådan här bra match. Men det är bara att ladda om. Vi har gjort bra matcher båda mot FCT och Karlstad, som är serien bästa lag, så kan vi ha samma inställnin­g mot de lagen som ligger runt oss så kommer vi att vinna fotbollsma­tcher. Division 2 norra Götaland Karlstad Bk-skoftebyns IF 2-1 (1-1) Målen: 0-1 (18) Carl Lext, 1-1 (45) John Stenberg, 2-1 (90+6) Sherwan Baderkhan, straff.

Varningar, KBK: Pär Eriksson.

SIF: Carl Lext, Lukas Wikman, Anders Senften, Gustaf Rådström.

Domare: Fredrik Falk.

Publik: 103.

 ?? Arkivbild: SEBASTIAN LAMOTTE ?? Carl Lext, som är Skoftebyns bäste målskytt, gjorde ytterligar­e ett mål i lördagens match mot Karlstad BK.
Arkivbild: SEBASTIAN LAMOTTE Carl Lext, som är Skoftebyns bäste målskytt, gjorde ytterligar­e ett mål i lördagens match mot Karlstad BK.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden