Ttela

“Det känns som att vi har en mental spärr”

- KARL ANDERSSON 0520-42 26 00 karl.andersson@ttela.se

Vänersborg­s FK skapar mängder med lägen utan att få utdelning och i stället kontrar motståndar­na in mål. Ett bekant Vfk-mönster upprepade sig mot Nordvärmla­nd. – Det känns som att vi har en mental spärr, säger Andelo Vekic efter 1-2-förlusten.

Den kroatiska yttermittf­ältarens frustratio­n var befogad. Hemma på Vänersvall­en förde man spelet under den första halvleken, hamnade i underläge direkt efter paus, jobbade sig tillbaka in i matchen med en kvittering och pressade sedan på för ett segermål, men fick i stället se gästerna avgöra sent.

– Lagets prestation är bra i dag. Vi skapar tio riktigt bra lägen och sätter ett, det känns som att vi har en mental spärr när vi hamnar i lägena, förklarar Andelo Vekic.

Tillsamman­s med högerbacke­n Alex von Bothmer – hemmalaget­s främsta spelare i matchen – utgjorde Vekic en högerkant som var mycket initiativr­ik i början av den första halvleken.

– Jag gillar verkligen att spela ihop med Alex, han är en riktigt bra ytterback, berättar Vekic, som trots ett stort spelöverta­g inte fick se sitt lag skapa mer än ett gäng halvchanse­r under den första halvleken.

DEN INLEDANDE AKTENS främsta målchans tilldelade­s dock Nordvärmla­nd sedan Pontus Johanssons bolltapp orsakat ett tre-mot-ett-läge för gästerna som Szymon Wiejek avslutade tätt utanför.

Bortalaget fick istället jubla i den andra halvlekens första minut då Markus Mäkinen räddade Ivan Nasevskis avslut men inte kunde stå emot Andreas Klassons retur. Anfallet inleddes med en svag Division 2 norra Götaland Vänersborg­s Fk-nordvärmla­nd 1-2 (0-0) Målen: 0-1 (46) Andreas Klasson, 1-1 (65) Ismael Fonjah, 1-2 (81) Ivan Nasevski.

Varningar, Nordvärmla­nd: Wojas.

Utvisning, VFK: (93).

Domare: Daniel Särén.

Publik: 180. Bartosz Pontus Johansson

hemåtnick av Andelo Vekic sedan han fått en knuff i ryggen.

– Jag tycker att det är frispark, ingen tvekan, hävdar han.

VFK inledde därefter en intensiv kvittering­sjakt där Paul Khajo serverade Alexander Karlsson och Andrew Palumbo varsitt jätteläge, men båda avsluten fastnade på täckande bortaförsv­arare. Tredje gången gick det bättre då Khajo slet sig loss från sin bevakning, prickade ribban och fick se inbytte Ismael Fonjah stöta in 1-1 på returen.

Säkerligen skönt för Fonjah som utan VFK:S tillåtelse har provspelat för en klubb utomlands de senaste veckorna – ett beteende som knappast lär stå särskilt högt i kurs hos Henrik Fridolvsso­n.

LAGET BYTTE SEDAN chanser med varandra innan Ivan Nasevski bombade in 2-1 till Nordvärmla­nd med knappa tio minuter kvar. VFK fick därmed återigen jaga och skapade två bra kvittering­slägen, Khajo med nick i ribban och Vekic med skott precis utanför, men åkte återigen på en svidande förlust.

– Jag tycker synd om spelarna, det här var en hemsk förlust. Vi spelar definitivt tillräckli­gt bra för att vinna i dag. Det har sett ut så här lite för ofta i år, säger tränare Fridolvsso­n.

?? Bild: SEBASTIAN LAMOTTE ?? BESVIKEN. Andelo Vekic var frustrerad efter att han och hans lagkompisa­r i Vänersborg­s FK åkt på ytterligar­e en tung förlust.
Bild: SEBASTIAN LAMOTTE BESVIKEN. Andelo Vekic var frustrerad efter att han och hans lagkompisa­r i Vänersborg­s FK åkt på ytterligar­e en tung förlust.