Ttela

Jonasson nöjd trots nytt poängtapp

- KARL ANDERSSON

En poäng hemma mot jumbon Skövde låter utifrån sett som ett halvdant resultat för tabellsexa­n Melleruds IF. Tränare Peter Jonasson väljer dock att se positivt på det. – Vi är på rätt väg igen.

MELLERUD SKÖVDE

Mellerud har haft det tufft på sistone och inte vunnit på fem seriematch­er. Hemma mot bottenlage­t Skövde såg det dock lovande ut när backen Adam Jonasson, en av många nyckelspel­are i MIF som varit skadad under säsongen, gav laget ledningen efter 19 minuters spel.

Därefter hade MIF fortsatt fast grepp om matchen tills man slarvade på kanten, tillät gästerna att komma runt och slå in bollen till Amer Ibrahimovi­c, med ett efternamn som förpliktig­ar, som satte kvittering­en.

– Det var slarvigt av oss. I övrigt gör vi en jättebra första halvlek, men precis som mot Holmalund tappar vi efter paus, berättar Jonasson.

Han fick se Skövde ta över mer av spelet och vara närmast att avgöra i slutskedet. Hemmamålva­kten Andreas Grimheden stod dock för en poängrädda­nde fotparad på gästernas friläge. Hur kommer det sig att ni tappar spelet efter paus igen?

– Det handlar nog väldigt mycket om självförtr­oende. Vi blir lite otrygga med bollen och låter Skövde ta över, så jag är ändå nöjd med att vi får med oss en poäng.

Jonasson ser också fram emot resten av säsongen med tillförsik­t, skadeläget i laget börjar nämligen att lätta.

– Adam Jonasson var tillbaka i dag och spelade 90 minuter, Tim Svensson hoppade in sista 20 och Sebastian Hedlund är tillbaka till nästa veckas match mot Trollhätta­ns BOIS. Dessutom känner jag på träningarn­a att vi är på väg tillbaka till vårens form.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden