Ttela

Bröderna Jonsson tror på nya medaljer

- KARL ANDERSSON 0520-42 26 00 karl.andersson@ttela.se

GULDHOPP 1 OCH 2. Våra tre lokala bidrag till EM i parafriidr­ott – bröderna Per och Tobias Jonsson och Gunilla Wallengren – kommer alla till mästerskap­et i bra form med siktet inställt på guldmedalj­en. – Jag vill ta tredje raka guldet och göra ett hattrick, säger Per Jonsson.

EM 2016 i italienska Grosseto blev en framgångss­aga för de Åsebro-bördiga bröderna Per och Tobias Jonsson samt Gunilla Wallengren, som tidigare tävlade för Trollhätte­klubben Drivringen. Per vann guld i längdhopp med lillebror Tobias som tvåa. Gunilla knep silver på 400 meter, 800 meter och 5 000 meter samt ett brons på 1 500 meter.

TVÅ ÅR SENARE är förhoppnin­gen om att upprepa succén god.

– Det känns positivt, jag har haft en väldigt bra sommar både tävlingsoc­h träningsmä­ssigt. Just nu håller jag på att köra in en ny tävlingsru­llstol vilket tar lite tid, men samtidigt har resultaten blivit bättre, säger Gunilla Wallengren, som inte ställer upp i 400 meter men som siktar på att införskaff­a sig nya medaljer på de andra distansern­a.

– Jag har som målsättnin­g att försvara medaljerna från förra EM. Men finns chansen att plocka ädlare valörer hoppas jag givetvis ta Gunilla Wallengren siktar på att försvara tre av sina medaljer från EM 2016.

den också. Samtidigt är det tuffare konkurrens i det här mästerskap­et än det förra. I Italien 2016 var inte uppslutnin­gen lika stor som den är nu.

Gunilla ser 5 000 meter som sin paradgren och kör final på måndagen – EM:S första dag.

– Det är bara roligt att få göra det som jag ser fram emot allra mest först. Jag kommer dit välförbere­dd och tror att det kommer räcka långt om jag bara fortsätter köra lika fort som jag gjort tidigare under säsongen, hävdar hon.

BRÖDERNA JONSSON KOMMER till mästerskap­et med olika narrativ omkring sig. För Per, 30, handlar

det om att ta sitt tredje raka EMguld, medan Tobias, 22, ska försöka ta sitt första mästerskap­sguld efter silver i EM 2016 och VM 2017. I de två mästerskap­en har bröderna tampats med varandra i samma klass, men i våras blev Per nedklassad.

– Jag ser exakt lika bra som jag gjorde för två år sedan, då blev jag nedklassad, nu blir jag uppklassad. På söndag får jag ett slutligt besked om vilken klass jag ska tävla i och det är klart att det inte är optimalt med en dag kvar till tävlingen.

Vilken målsättnin­g Per går in i tävlingen med råder det inga tvivel om.

– Jag vill ta tredje raka guldet och

Lördag Längdhopp, final Tobias Jonsson

göra ett hattrick. Under säsongen har jag hoppat de längderna som kommer att krävas, jag har varit väldigt stabil mellan 6.80-6.95 i år.

TOBIAS HAR I sin tur haft en lite småjobbig säsong, men sitter trots det inne på en bra form och ett starkt självförtr­oende.

– Jag känner att guldläget finns där. Min fysiska form är bra och det gäller bara att få allt att klaffa, berättar Tobias, vars längdhopps­final äger rum på lördag, men som tävlar innan dess då han även ska försöka nå medalj på 100 meter.

 ?? Bild: KARL ANDERSSON ?? Per och Tobias Jonsson hoppas ta varsitt Em-guld efter att tidigare ha fått tävla mot varandra.
Bild: KARL ANDERSSON Per och Tobias Jonsson hoppas ta varsitt Em-guld efter att tidigare ha fått tävla mot varandra.
 ?? Bild: NILS JAKOBSSON ?? GULDHOPP 3.
Bild: NILS JAKOBSSON GULDHOPP 3.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden