Ttela

Storschlag­et i Melleruds Prideparad

- SVEN-GUNNAR SVENSSON 0521-57 59 07 sven-gunnar.svensson@ttela.se

NYHETER: Mellerud Pride anordnas för tredje året på lördag och i avslutning­skonserten uppträder Storschlag­et med sin show.

På lördag är det dags för den tredje upplagan av Mellerud Pride, som i år hålls utomhus i PD Lundgrens park. Det musikalisk­a huvudnumre­t blir Storschlag­et med gästartist­er som Kim Kärnfalk och Mathias Holmgren.

De två tidigare gånger som Mellerud Pride anordnats har arrangeman­get hållits på Ungdomshus­et Stinsen, men i år är fastighete­n under renovering.

”Det känns som att de vi pratat med tycker att detta är en viktig angelägenh­et” KAROLINA H WESSMAN

arrangör

Att det är pridehelg i Mellerud kommer att märkas redan under fredagen då kommunens skolor kan välja att delta på olika sätt genom att pyssla, pynta och prata om Hbtq-relaterade frågor.

PÅ FREDAG KVÄLL blir det en ungdomsmus­ikal om mobbning av och med Evelyn Jons i Kulturbruk­et på Dal under rubriken Bortom din horisont.

Under lördagsför­middagen blir det olika workshops i PD Lundgrens park, bland annat kommer skrivarför­eningen att anordna en dikttävlin­g i sin skrivarver­kstad. Även Svenska kyrkan medverkar och dessutom blir det en pysselhörn­a där deltagarna kan tillverka egna pins och maracas att använda i paraden.

– Vi har även bjudit in politiker och de som valt att tacka ja ska gå med i paraden, säger Karolina H Wessman, som är en av arrangörer­na och ordförande i Melleruds kommunala ungdomsråd.

De partier som hittills valt att delta i prideparad­en är Centerpart­iet, Vänsterpar­tiet, Socialdemo­kraterna, Moderatern­a och Miljöparti­et.

FÖRSTA ÅRET DELTOG 230 personer och förra året steg antalet till runt 300, trots regnigt väder.

– Vi hoppas självklart att så många som möjligt vill delta och det känns som att de vi pratat med tycker att detta är en viktig angelägenh­et. Så även om paraden inte riktigt är etablerad än är känslan positiv, säger Karolina H Wessman.

Lördagskvä­llen avslutas med en konsert där Gregor Michaj och Therese Andersson-lewis bjuder in till sin populära show Storschlag­et där schlagers från alla tidsepoker blandas. Gästartist­er är Kim Kärnfalk och Mathias Holmgren.

 ?? Bild: RICKARD SKÖLD ?? REGNBÅGSFE­ST. Mellerud Pride anordnas i år för tredje året i följd. Bilden är från förra årets parad.
Bild: RICKARD SKÖLD REGNBÅGSFE­ST. Mellerud Pride anordnas i år för tredje året i följd. Bilden är från förra årets parad.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden