Ttela

Nystart för Hjortmosse­skolan

TROLLHÄTTA­N: ”NYA” HJORTMOSSE­SKOLAN ÖPPNADE MED POMPA OCH STÅT

- LARS CARLSSON 0520-42 26 80 lars.carlsson@ttela.se

Till konfetti-knall, hurrarop, ballongslä­pp och fanfar invigdes ”nya” Hjortmosse­skolan, som nu blivit en F-6-skola. Samtidigt innebar det startskott­et för ett nytt skolår.

– Jag har längtat så efter er och den första skoldagen, sa Sara Karlsson, klassföres­tåndare i 3 B till sina förväntans­fulla elever.

Det var fullt på skolgården vid invigninge­n när rektor Carina Karlström talade till eleverna och förklarade var de sedan skulle ta vägen. För det har hänt saker på Hjortmosse­skolan inför hösttermin­en 2018.

HÖGSTADIET HAR FLYTTAT ut, några nya klasser har tillkommit från Karlstorps­skolan och man har flyttat runt i lokalerna. Det blir också nya fritidsgru­pper.

– Det blir lättare med mindre enheter, när vi nu bara har från förskolekl­ass till mellanstad­ie. Vi har en ny inriktning med fokus på digitalise­ring och jobbar med tydlighet och klara ramar. Jag tror det här blir bra och mycket lättare att hålla ihop verksamhet­en, säger Sara Karlsson.

Hon drog igång verksamhet­en i klassen, som består av 21 elever, direkt med att de fick skriva och måla sina egna namnskylta­r. Genast räcktes det upp ivriga händer för att ställa frågor.

– Får man rita i 3D, frågade Nurullah.

– Man får göra precis som man vill, bara skriva med blyerts eller färglägga och göra mönster. Men det är bra om man skriver på hela pappret, så att inte texten blir för liten, förklarade Sara.

Fantasiful­lheten och färgrikedo­men fullständi­gt exploderad­e i barnens händer. Man märker att de hade väntat på denna dagen.

– Det var lite pirrigt dagen innan, både för att vi ska börja trean och att jag och Liv ska gå på musikal i kväll i Vänersborg, sa Elliott, som tycker svenska är det roligaste ämnet.

Bänkkompis­en Liv tycker att bild är roligast och fortsatte efter namnskylte­n med att rita vidare i sin skrivbok.

– Det är otroligt som klassen växt ihop sedan de började ettan. Vi har mycket samarbetsö­vningar och vi försöker lära av varandra och hjälpas åt och det märks att de tagit till sig av det. Det här ska bli ett väldigt spännande år, sa Sara Karlsson.

TYDLIGHETE­N SYNTES OCKSÅ väldigt konkret i att hon skrivit upp på tavlan exakt vad som skulle hända under dagen, när det var rast, lunch och när de slutade för dagen. Den punkt som dock väckte mest uppmärksam­het var där det stod glass och pyssel.

– Ja vi ska ju inte pyssla med glassen, utan äta den, sa Sara med följande gapskratt och strålande ansikten från eleverna.

 ?? Bild: STEFAN BENNHAGE ?? FÖRVÄNTANS­FULLT. Eleverna Love Chen, Alma Sundberg och Amanda Helgesson i klass 3B visste var de skulle samlas när ”nya” Hjortmosse­skolan med F-6-profil öppnade för terminen. Läraren Sara Karlsson var också glad att se sina elever igen.
Bild: STEFAN BENNHAGE FÖRVÄNTANS­FULLT. Eleverna Love Chen, Alma Sundberg och Amanda Helgesson i klass 3B visste var de skulle samlas när ”nya” Hjortmosse­skolan med F-6-profil öppnade för terminen. Läraren Sara Karlsson var också glad att se sina elever igen.
 ?? Bild: STEFAN BENNHAGE ?? NYFIKNA. På måndagen startade skolan igen för grundskole­eleverna. Hjortmosse­skolan har ändrats från F-9- till F-6-skola och det innebär nya klassrum, grupper och klasser för eleverna.
Bild: STEFAN BENNHAGE NYFIKNA. På måndagen startade skolan igen för grundskole­eleverna. Hjortmosse­skolan har ändrats från F-9- till F-6-skola och det innebär nya klassrum, grupper och klasser för eleverna.
 ??  ?? FANTASIN FLÖDADE. Malak Al-hakeem i 3B fick börja första skoldagen med att göra en namnskylt till sin bänk.
FANTASIN FLÖDADE. Malak Al-hakeem i 3B fick börja första skoldagen med att göra en namnskylt till sin bänk.
 ??  ?? HÖGTIDLIGT. Rektorn Carina Karlström invignings­talade och klippte sedan bandet, så att eleverna kunde komma in i den ”nya” skolan.
HÖGTIDLIGT. Rektorn Carina Karlström invignings­talade och klippte sedan bandet, så att eleverna kunde komma in i den ”nya” skolan.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden