Ttela

Visioner för Lilla Edet

- PASI HAKOPURO 0520-42 26 84 pasi.hakopuro@ttela.se

”Det som saknas, anser vi, är en sammanhåll­en målbild, en vision, om hur centrum ska vara”

Ett förändrat Storgatan kan få Lilla Edets centrum att bli mera livfull och välkomnand­e. Det menar Centerpart­iet som efterlyser en strategi för hela centrumomr­ådet.

Centerpart­iet vill att Lilla Edets centrum ska bli mera inbjudande och mysigt. Ett led i det kan vara att göra om Storgatan till kullersten­sgata med butiker, kafé och mötesplats­er.

– Hur det ska se ut exakt kan inte vi inom politiken bestämma ensamma. Men tillsamman­s med handlare och fastighets­ägare och invånarna som förhoppnin­gsvis kommer och handlar, säger kommunalrå­det Julia Färjhage (C).

PARTIET MENAR OCKSÅ att ett större grepp bör tas kring hur centrum ska fungera med torget, parkeringa­r, lekplatser och butiker.

– Det som saknas, anser vi, är en sammanhåll­en målbild, en vision, om hur centrum ska vara. Det här kan vara ett sätt att få det att hänga ihop, säger Jörgen Andersson (C).

Idén om att öppna Storgatan mot älven och det växande Ström

JÖRGEN ANDERSSON (C)

var aktuell för några år sedan, men prioritera­des bort då.

Men frågan lever fortfarand­e. Enligt kommunalrå­det Carlos Rebelo Da Silva (S) har Storgatan diskuterat­s på företagstr­äffar, det finns också ett uppdrag att ”titta på” Storgatan samt gamla Göteborgsv­ägen.

– Vår förvaltnin­gschef ska utreda vad det kan kosta, och kostnaden får i så fall planeras in i en budget, säger han.

ÄVEN SVERIGEDEM­OKRATERNA ÄR öppna för att diskutera ett nytt Storgatan.

– Idén låter ju intressant. Men vi tar ställning när vi vet mera konkret om ekonomin kring det, säger Johan Johansson (SD).

 ?? Bild: INGELA KÄRF ??
Bild: INGELA KÄRF
 ?? Bild: PASI HAKOPURO ?? EFTERLYSER. Julia Färjhage (C) och Jörgen Andersson (C) vill se en gemensam målbild för centrum.
Bild: PASI HAKOPURO EFTERLYSER. Julia Färjhage (C) och Jörgen Andersson (C) vill se en gemensam målbild för centrum.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden