Ttela

Ingen medalj för Björlycke i Em-debut

- JOHANNA JOSEPHSSON 0520-42 27 46 johanna.josephsson@ttela.se

För ett par veckor sedan blev hon svensk mästarinna för andra året i rad. Men när EM avgjordes i Kroatien gick det inte riktigt som Sofie Björlycke, Tvåstad DGK, hade tänkt sig.

Sofie Björlyckes målsättnin­g inför sitt första EM i discgolf, som avgjordes i Kroatien under förra veckan, var att gå till final och där bli en av de fyra främsta.

De första målet klarade hon med råge, och inför finalrunda­n var hon bara fyra kast från bronsplats­en.

– Jag spelade väldigt bra och var laddad för att plocka placeringa­r. Jag hade en bra känsla, säger Sofie Björlycke, till vardags i Tvåstad discgolfkl­ubb. Men så hände något. – På hål sju hade jag väldigt mycket otur. Jag låg en meter från korgen och skulle bara lägga i discen, men på något sätt hittade den en väg rakt igenom korgen, rullade ner och hamnade 15 meter ifrån, säger Björlycke.

DET RESULTERAD­E I en dubbelboge­y i stället för ett par, och dagen var förstörd.

– Det knäckte mig totalt, jag kunde inte släppa det. Jag försökte hålla ihop men det kostade mig jättemycke­t.

I stället blev det en sjätteplat­s för en besviken Björlycke, två kast från den fjärdeplat­s hon hade som mål.

– Jag kan köpa att jag spelar dåligt, men det är svårare att köpa att otur fäller mig. Hur var det annars att vara med i EM?

– Det var jättehäfti­gt. Det är sådana här tävlingar man vill åka på. Det var riktigt bra arrangerat och 27 nationer på plats, vilket är det största EM någonsin, säger hon.

 ?? Bild: RICKARD SKÖLD ?? För ett par veckor sedan vann Tvåstad DGK:S Sofie Björlycke SM. Nu kan hon även lägga till en sjätteplat­s i EM på meritlista­n. Arkivbild.
Bild: RICKARD SKÖLD För ett par veckor sedan vann Tvåstad DGK:S Sofie Björlycke SM. Nu kan hon även lägga till en sjätteplat­s i EM på meritlista­n. Arkivbild.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden