Ttela

Is i Tvåstadsde­rbyt

- TONI ANDERSSON 0520-42 26 44 toni.andersson@ttela.se

att en Vif-fot styrde bollen tillräckli­gt mycket för att gå till hörna, en resultatlö­s sådan.

Ju längre halvleken led hittade VIF sina positioner och passningar­na hittade rätt adressat, tempot sjönk och gästerna fick matchen precis dit de ville.

– Det var vår avsikt, att stänga ytor vilket vi gjorde bra och även om de hade några farliga inspel så var vi där, menade David Bennhage.

I DEN ANDRA halvleken hände inte mycket förrän FCT fick ett ryck efter dryga kvarten och laget skapade chanser i parti och minut.

Bästa lägena hade Josef Daoud, nick i friläge mitt på Kodalaev, och Pelle Ödlund, frispelad av Daoud men även här hann Vif-målvakten – lagets bäste spelare – emellan.

Ledningsmå­let skulle dock komma, Josef Daoud hittade fram med en boll till Pelle Ödlund som lurade Kodalaev med ett otagbart markskott.

VIF FLYTTADE UPP folk i jakten på kvittering, bland annat David Bennhage från sin backplats till vänster, och på en lång frispark från egen planhalva tappade Fctförsvar­et markeringe­n på densamme och 1-1 var ett faktum i den 89:e minuten. FCT-VIF 1-1 (0-0) Målen: 1-0 (70) Pelle Ödlund, 1-1 (89) David Bennhage.

Varningar, FCT: Fredrik Sundström.

VIF: Hugo Engström.

Domare: George Jansizian, Göteborg.

Publik: 779.

– Vi är inte på topp och inte på tå, då åker vi dit. Det är inte okej att släppa in kvittering­en på en sådan fast situation, sa en mycket besviken William Lundin, Fcttränare­n.

– Vi tar fel beslut, gör tekniska fel och tappar i närkampsmo­mentet, framförall­t i första halvlek. Det blir lite bättre i andra men vi är mycket besvikna på oss själva.

TAPPADE TVÅ POÄNG innebär att jagande Karlstad BK nu bara är en poäng efter tabelletta­n FCT medan Gauthiod är fyra efter.

?? Bild: STEFAN BENNHAGE ?? precis som han gjorde i fjol, den gången dock på nick.
Bild: STEFAN BENNHAGE precis som han gjorde i fjol, den gången dock på nick.
 ?? Bild: STEFAN BENNHAGE ?? MITTFÄLTSG­IGANTER. Johan Lundgren i FCT driver bollen medan Jonathan Helldén i VIF försöker sätta stopp.
Bild: STEFAN BENNHAGE MITTFÄLTSG­IGANTER. Johan Lundgren i FCT driver bollen medan Jonathan Helldén i VIF försöker sätta stopp.