Ttela

Fin sjätteplat­s för Alenmalm och Bood

-

Stefan Alenmalm och Ida Bood, SMK Trollhätta­n, körde in på en fin sjätteplat­s i Snapphaner­allyt, men Stefan var tveksam efteråt. – Jag är ganska nöjd, men ändå inte. Vi var efter lite hela tiden och hade lite svårt för karaktären på sträckorna.

Snapphaner­allyt var den femte av sex deltävling­ar i rally-sm, och de småländska vägarna har en speciell karaktär och är tuff med sina stengärdsg­årdar.

Stefan Alenmalm och Ida Bood, SMK Trollhätta­n, tävlar i klassen 2 WD och en sjätteplat­s där är mycket bra, men det var nära att de inte nådde slutmålet.

– På sista sträckan gick en stötdämpar­e igenom. Det var tur att det var på sista sträckan för vi hade inte klarat en till.

I klassen JSM otrimmat 2 WD blev det en åttondepla­ts för Heidi Ryrlén och Marcus Bengtsson, Vänersborg­s MK.

Mikael Ericsson, SMK Trollhätta­n, fick bryta rallyt på sträcka sex medan klubbkompi­sen Johan Holm fick kasta in handduken på sträcka fem.

I KLEVABACKE­N UTANFÖR Tidaholm kördes ett sprintrall­y som lockade 115 startande.

SMK Trollhätta­n kunde ståta med tre förare som fick kliva upp högst på pallen. I klassen Ungdomsral­ly var Marcus och Mikael Persson snabbast och körde hem guldpengen.

I en Saab 96 var Bernt Bengtsson och Ingemar Håkansson snabbast i klassen Appendix K 66-75. Den mista marginalen hade Tommy Karlsson och Urban Bohlin när de vann klassen Appendix K 76- i en Saab 99. Efter det tredje och sista racet uppför backen så var det med en marginal på 4/10-delar av en sekund som gav segern.

Bästa totalplace­ringen av de lokala förarna tog Mattias Lindberg och Mikael Lindström, Vänersborg MK, när de körde in som fyra i klassen A 4 WD och sjua totalt.

I FJÄRÅS KÖRDES det rallycross under två dagar i helgen. På lördagen avgjordes näst sista deltävling­en i Sydsvenska mästerskap­en, och Jörgen van den Berg, SMK Trollhätta­n, fanns med i klass 4.

Efter att en drivaxel gått sönder i andra kvalomgång­en var det tufft att ta sig till final för Jörgen. Ett bra resultat i tredje omgången gjorde att han tog sig till B-final:

– I finalen kom jag ut som tvåa och blev också tvåa.

Under söndagen avgjordes DM i Västra distriktet i rallycross och här gick det bättre för Jörgen. Han kvalade in sig som etta till A-finalen och slutade tvåa.

Kevin Eriksson, SMK Trollhätta­n, fanns också med i tävlingen. I hans klass kvalade även han in som etta men finalen blev en besvikelse.

– Det var en del bök och stök i starten, så jag kom iväg som femma, säger Kevin.

Efter att kört upp sig några placeringa­r blev det svartflagg när han var lite för tuff i en omkörning, och det blev till slut en sjätteplat­s.

SVEN WASSÉN

 ?? Bild: JONNY PERSSON ?? SNABBÅKARE. Stefan Alenmalm, SMK Trollhätta­n, körde tillsamman­s med Ida Bood in på en sjätteplat­s i Snapphaner­allyt.
Bild: JONNY PERSSON SNABBÅKARE. Stefan Alenmalm, SMK Trollhätta­n, körde tillsamman­s med Ida Bood in på en sjätteplat­s i Snapphaner­allyt.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden