Ttela

MELLERUDSM­ÄSSA VÄXER I STORLEK

- SVEN-GUNNAR SVENSSON 0521-57 59 07 sven-gunnar.svensson@ttela.se

Den 21-22 oktober är det återigen dags för Mellerudsm­ässan, i år större än tidigare. Två fullstora idrottshal­lar ska fyllas med utställare och besökare, tack vare att den nya idrottshal­len vid Rådahallen hinner bli klar.

Mellerudsm­ässan har anordnats vartannat år sedan starten 2008 och i oktober är det dags igen. Ett normalt år brukar det komma ett 70-tal utställare och cirka 2 500 besökare. I år finns möjlighete­r att slå det rekordet.

En nyhet för året är att B-hallen i Rådahallen ersätts av den nya idrottshal­len och det innebär att det finns två fullstora hallar att fylla.

I den nya bollhallen ska kommunens verksamhet­er, föreningar­na och kulturlive­t visa upp sig. Föreningar­na kan välja mellan att disponera en yta eller ha en monter.

Det blir också flera nyheter i den nya bollhallen. En av dessa är en seminarieh­örna där det under båda dagarna hålls korta seminarier i angelägna ämnen. Temat för lördagen är Energi och miljö medan söndagens tema är Kommunal informatio­n.

Nytt är också att det kommer att finnas en vägg där Mellerudsk­onstnärer kan hänga sina verk.

Besöksanta­let har legat ganska stadigt kring 2 500 besökare men i år är arrangörer­nas ambition att bättra på den siffran.

– Vi ska dessutom få fler som besöker mässan båda dagarna och genom scenprogra­m, uppvisning­ar och korta föredrag få fler att stanna längre, skriver Melleruds kommun i en inbjudan som gått ut till utställarn­a.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden