Ttela

BILDSTÄVLI­NGEN HAR AVGJORTS

Nu är bildtävlin­gen ”Läsarnas bästa sommarbild­er” avgjord och TTELA har utsett vinnaren. Här är motivering­en: ”Rickard Sandblom har lyckats att fånga en av sommarens stora händelser i en bild som utstrålar ett varmt och levande ögonblick.”

- LARS CARLSSON 0520-42 26 80 lars.carlsson@ttela.se

Vinnarbild­en föreställe­r sonen Erik när han skjuter en straff mot fotografen Rickard, likt den nya stora idolen Andreas ”Granen” Granqvist gjorde under fotbolls-vm.

– Vad kul, det blev många sådana bilder under VM. Erik har ju ett härligt tillslag och det var kul att man fick fångat ett sådant ögonblick, säger Rickard Sandberg.

Han tog bilden med mobilen och menar att det inte är så lätt att ta actionbild­er, att det ofta blir suddigt.

– Men min nya mobilkamer­a är jag riktigt nöjd med. Och en del av dem försöker min fru samla och föra över till fotoböcker med lite kommentare­r. Den här bilden kommer nog med.

kom på andra plats är fotad av Henrik Berg och visar ett fyrhus i ett naturreser­vat utanför Lysekil.

– Det var under midsommark­vällen jag tog bilden, det var den bästa jag tagit på hela sommaren. Jag ska göra en tavla av den till min pappa, säger Henrik Berg, som gillar att fotografer­a landskap och gärna kan tänka sig att jobba med det på heltid.

På en fin tredjeplat­s hittar vi Åsa Carlsteins bild från ett dignande körsbärstr­äd på Tjörn.

– Jag stod uppe i trädet på en stege och tog bilden med mobilen ner på Issi, som är min särbos moster. Jag tycker det är en väldigt mysig bild.

Åsa tar bilder mest för skojs skull och gillar framför allt kompositio­nen i bilderna och detaljer.

– Och så tycker jag det är viktigt och roligt att lyfta fram gamla människor. Det är inte så ofta de får synas på bilder, det är alltid bara unga människor som gäller, förklarar Åsa Carlstein.

Rickard Sandblom från Trollhätta­n är en trevlig sommarfika för två på ett mysigt kafé.

– Det kommer Erik bli väldigt glad för, han har pratat mycket om bilden som han sett i tidningen tidigare.

Henrik Berg från Vänersborg vinner tre trisslotte­r i andrapris och tredjepris­tagaren Åsa Carlstein från Vänersborg får två trisslotte­r.

TTELA tackar för alla fina bidrag som skickats in i sommarbild­stävlingen.

 ?? Bild: STEFAN BENNHAGE ??
Bild: STEFAN BENNHAGE
 ?? Bild: RICKARD SANDBLOM ?? 1:A PRIS. ”Sonen Erik skjuter en straff på mig. Han satte den precis som den nya stora idolen Andreas ”Granen” Granqvist gjorde två gånger om i VM.”
Bild: RICKARD SANDBLOM 1:A PRIS. ”Sonen Erik skjuter en straff på mig. Han satte den precis som den nya stora idolen Andreas ”Granen” Granqvist gjorde två gånger om i VM.”
 ??  ??
 ?? Bild: HENRIK BERG Bild: ÅSA CARLSTEIN ?? 3:E PRIS. Dignande körsbärstr­äd hos de lågt hängande ”Issi på Låka” på bären lämnar vi Tjörn. Alla som kvar till Issi vill får plocka! förstås.” Men
Bild: HENRIK BERG Bild: ÅSA CARLSTEIN 3:E PRIS. Dignande körsbärstr­äd hos de lågt hängande ”Issi på Låka” på bären lämnar vi Tjörn. Alla som kvar till Issi vill får plocka! förstås.” Men
 ??  ?? 2:A PRIS. ”Fyrhuset i Lysekil. Ligger i ett naturreser­vat, ett perfekt ställe att ta fina bilder.”
2:A PRIS. ”Fyrhuset i Lysekil. Ligger i ett naturreser­vat, ett perfekt ställe att ta fina bilder.”

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden