Ttela

Begär klubb i konkurs

- EMMA-KARIN BJÖRK 0520-42 26 13 emma-karin.bjork@ttela.se

Trots satsningar har ägarna till Lipz haft svårt att få verksamhet­en att lyfta. Nu har företaget begärts i konkurs.

Satsningen på nostalgikv­ällar har inte räckt för nattklubbe­n Lipz och några nya ägare har inte gått att hitta. Nu begär nattklubbs­ägarna företaget i konkurs.

Lokalen på Torggatan har visserlige­n bytt skepnad, ägare och namn några gånger men det har dansats där i över 30 år. I januari 2017 tog Daniel Karlsson och hans partner över klubben Lipz. Då var ambitionen att ta klubben till nya höjder.

– Förhoppnin­gen var att väcka nytt liv och driva upp det och bygga det där ifrån. Vi har gjort förändring­ar och det vi kunnat göra med ekonomin vi haft. Men tyvärr har det inte lossnat, säger Daniel Karlsson.

HAN TROR ATT en anledning till varför han och hans kollega inte fått det att gå runt har varit att klubben bara haft ett ben att stå på, nattklubbe­n, medan andra ställen har en restaurang att luta sig mot.

– Vi hade ingen möjlighet att göra det nu utan vår tanke var att ta det steget längre fram.

Inte ens satsningen på nostalgikv­ällar för 40-plussare har lyft klubben till den höjden som hade krävts.

– Lipz har alltid varit stora i gruppen ungdomar mellan 18-20 år, men de går inte ut på samma sätt som för tio år sedan. Då gick man ut flera gånger i veckan, men nu tror jag att man fortsätter hemmafeste­rna och ”pinpointar” utekvällar­na som till Summerburs­t och studenten.

KLUBBEN HAR VARIT till salu under något halvår. Det har funnits visst intresse men det har inte blivit någon affär. Och enligt Daniel Karlsson hade det behövts någon med större buffert för att kicka igång verksamhet­en. Under måndagen lämnade han in konkursans­ökan till tingsrätte­n i Vänersborg.

– Det är klart att det är tråkigt och det är inget vi strävat mot. Vi har gjort vårt bästa och nu är det vad det är.

Personalen, runt mellan 40 och 50 stycken, ska alla vara timanställ­da.

– En månadslön för juni släpar efter och även semesterer­sättningar­na. De anställda är informerad­e om läget, men eftersom de är timanställ­da har de jobb vid sidan av eller pluggar.

Hur stora skulder företaget har kan han inte säga ännu och hos Kronofogde­n finns det ännu inga uppgifter om det. Men enligt delägaren ”ska det inte handla om miljonbelo­pp”.

Enligt resultatra­pporten dalade intäkterna med en dryg miljon kronor från förra till nuvarande år. Och förlustern­a har legat på runt 400 000 kronor både under 2017 och 2018.

Vad som nu händer med danslokale­n på Torggatan återstår att se.

– Lokalen har en historia och som den ser ut nu så är det ju bara att köra igång. Den är byggd för nattklubb, säger Daniel Karlsson.

 ?? Bild: STEFAN BENNHAGE ?? FÖRSÖKT SÄLJA. Daniel Karlsson och Emelie Alm har haft klubben ute till salu under något halvår men inte lyckats hitta någon med tillräckli­gt stor buffert, enligt Karlsson.
Bild: STEFAN BENNHAGE FÖRSÖKT SÄLJA. Daniel Karlsson och Emelie Alm har haft klubben ute till salu under något halvår men inte lyckats hitta någon med tillräckli­gt stor buffert, enligt Karlsson.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden