Ttela

Vi vill vara de vuxna i rummet

-

I förra veckan skrev Birgitta Åkerlund på insändarsi­dan om respektlös­a tilltag och det hemska debattklim­atet som vi moderater i Trollhätta­n underblåse­r. Hon hoppades att andra partier inte använder samma låga nivå utan låter valrörelse­n handla om politiska förslag som låter sig diskuteras, där goda argument och partipolit­ik är utgångspun­kter. I dag fick vi själva en replik ifrån ett gäng socialdemo­krater, på en insändare som endast innehöll sakpolitik.

Deras replik var ett skolboksex­empel på härskartek­niker och förminskni­ng av motståndar­en. Det mesta var så lågt att det inte är värt att bemöta. Men ett är säkert, hade inte Ulrik Hammar (L) och jag dragit i handbromse­n, hade bassängen i Bäckefors varit cementerad vid det här laget. Något som Michael Mellby (S) aldrig avsåg att stoppa i sin utförarsty­relse.

I sin iver att svartmåla oss angriper de även våra förslag om digitalise­ring i vården.

Sanningen är den att socialdemo­kraternas budget i regionen inte innehåller några satsningar på digitalise­ringen och framtidens vårdinform­ationsmilj­ö. Moderatern­a och majoritets­partierna har däremot lagt in 90 miljoner kronor extra för 2018 och har ytterligar­e 60 miljoner för 2019. Företrädar­na för socialdemo­kraterna försöker nu framstå som tillskynda­re för digitalise­ringen utan att man har en finansieri­ng. Det är verkligen att försöka vilseleda väljarna.

Vi moderater tar ansvar för att vara de vuxna i rummet. Vill ni fortsätta en sakpolitis­k debatt välkomnar vi den. Annars får vi tacka er för att ni använde era dyrbara 2 500 tecken till att marknadsfö­ra mig med mitt långa efternamn hela åtta gånger och Mats Johansson tre gånger. All publicitet är bra publicitet sägs det. Nu vet väljarna vilka vi är. Tack!

Angelica Lundgren Bielinski (M)

 ?? Bild: YVONNE OLSSON ?? FICK SVAR. I dag fick vi själva en replik ifrån ett gäng socialdemo­krater, på en insändare som endast innehöll sakpolitik, skriver debattörer­na.
Bild: YVONNE OLSSON FICK SVAR. I dag fick vi själva en replik ifrån ett gäng socialdemo­krater, på en insändare som endast innehöll sakpolitik, skriver debattörer­na.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden