Ttela

Nytt grepp när politikern­a utfrågas

- EMMA-KARIN BJÖRK 0520-42 26 13 emma-karin.bjork@ttela.se

Under två minuter får de lokala politikern­a svettas framför kameran. När TTELA:S valgranskn­ing går in i slutspurte­n tar vi ett nytt grepp med unikt material på webben.

– Politikern­a hade ingen aning om vad vi skulle fråga innan, säger reportern Joachim Flodin som tillsamman­s med kollegan Annie Granzell håller i mikrofonen.

Det är stor spridning på frågorna och alla handlar om det lokala. Ska det byggas fler höghus? Och hur ska centrumhan­deln utvecklas?

”Alla hade svar på vilka andra partier de ville styra med”

TTELA blandar ja och nej-frågor med andra som kan utvecklas till långa svar. Under två minuter har politikern­a fått svettas framför tvkameran.

TVÅ MINUTER GÅR fort och har politiker blivit för långrandig­a är det inte många frågor som hunnits med.

– Men två politiker hann med alla frågor. Och en fick vi hitta på en fråga till eftersom de hann ta slut, säger Joachim Flodin utan att avslöja vem eller vilka som varit så kvicka.

Alla partier i alla TTELA:S kommuner har valt att vara med i utfrågning­en förutom moderatern­a i Mellerud. Totalt är det 33 politiker som svarat på frågorna.

– Man märker att det är stor skillnad på partierna utifrån hur de svarat, det är tydliga nyanser i deras svar.

– Något som förvånade mig var att alla hade svar på vilka andra partier de ville styra med, säger Joachim Flodin.

Utfrågning­arna på två minuter kommer att pytsas ut efterhand på ttela.se. Det är en del av vår stora satsning på rörligt material.

– Det är här ett helt nytt grepp vi tar. Man får ju ett ansikte på politikern­a och det blir tydligt om någon tvekar. Det är på ett annat sätt än i en skriven artikel, säger Joachim Flodin.

Den 28 augusti finns även chans att se och höra vad politikern­a tycker inför valet. Då bjuder TTELA in till valdebatt i Folkets hus i Trollhätta­n. Kvällen startar klockan 19:00.

 ?? Bild: ANDREAS OLSSON ?? VALREPORTR­AR. Annie Granzell och Joachim Flodin håller i mikrofonen när de lokala politikern­a pressas framför kameran i två minuter.
Bild: ANDREAS OLSSON VALREPORTR­AR. Annie Granzell och Joachim Flodin håller i mikrofonen när de lokala politikern­a pressas framför kameran i två minuter.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden