Ttela

Stark cupinsats av SIF efter darrig inledning

- TONI ANDERSSON 0520-42 26 44 toni.andersson@ttela.se

Ett lag farligt nära bottenträs­ket i division 2 mot ett lag som är på väg mot allsvenska­n – det kunde väl bara sluta på ett sätt?! Jodå, Falkenberg­s FF besegrade Skoftebyns IF på Nysätra i Svenska cupens andra omgång med klara siffror, men söderns charmörer behöver definitivt inte skämmas för sin insats.

När Zlatan Krizanovic redan i den tredje minuten gav Falkenberg ledningen och Chisom Egbuchulam efter en kvart såg till att utöka densamma till 2-0 var det nog många runt Nysätra IP som befarade det värsta.

Utom en liten men naggande god och högljudd skara Fff-suporters förstås som sjöng och stod i och skanderade ”Sveriges bästa Zlatan” med adress den förste målskytten.

FALKENBERG HANN ÄVEN göra 3-0 genom Robin Östlind innan Skoftebyn fick ordning på grejerna – och halläninga­rna märkbart slog av på takten.

– Ja, de gick ner i tempo, men samtidigt började vi hitta rätt och bestämde oss för att spela den fotboll vi vill göra i serien. Och i andra halvlek tycker jag att vi gör det otroligt bra med högt bolltempo och intensitet i vårt spel, kommentera­de hemmalaget­s tränare Jonas Björk, som dock var besviken på laget under inledninge­n:

– Innan hade vi bestämt att stå upp rejält och försöka hålla tätt första 15-20 minuterna, det blev precis tvärtom.

SKOFTEBYN HADE EN chans värd namnet under den första akten, men Hampus Ekström fick inte till det riktigt på Calle Lexts långa djupledsbo­ll.

I andra rullade som sagt Skoftebyn boll på ett smått imponerand­e sätt och skapade en del lägen, bland annat sköt Alfred Sundberg utanför i bra läge.

Falkenberg å andra sidan verkade mest bevaka sin ledning, men blixtrade till vid 4-0-målet, gjort av Chisom Egbuchulam, hans andra i matchen.

Den nyligen inhoppade Fredrik Larsson knorrade sedan in hemmalaget­s enda fullträff, en vacker sådan. Bollen tog nämligen i klykan och ner på rätt sida mållinjen.

– Vi kunde ha gjort ytterligar­e något mål, men kan vi bara upprepa samma spel som i andra under kommande seriematch­er så ska det nog gå bra. Vi är ett bra fotbollsla­g, men problemet är att vi inte har haft någon kontinuite­t på grund av skador, menade Jonas Björk.

TRÄNARKOLL­EGAN I FFF, Hans Eklund, var förstås nöjd med segern och att hans lag är klart för Svenska cupens gruppspel nästa år.

– Vi fick en jättebra start på matchen vilket var viktigt, det gällde ju att knäcka dem tidigt. Första 30 är bra, sedan kan jag inte Skoftebyn-falkenberg 1-4 (0-3) Målen: 0-1 (3) Zlatan Krizanovic, 0-2 (15) Chisom Egbuchulam, 0-3 (29) Robin Östlind, 0-4 (59) Chisom Egbuchulam, 1-4 (69) Fredrik Larsson. Varning, FFF: Zlatan Krizanovic. Domare: Fikret Buqa. ge grabbarna godkänt under resten av matchen.

CALLE LEXT VISADE med eftertryck att han hör hemma högre upp i divisioner­na än tvåan, pigg värre var Connor Macmillan och efter en darrig inledning spelade backlinjen upp sig rejält. Många skarpa räddningar noterades också på nye målvakten Kristoffer Björk.

Till seriemötet med Vårgårda IK på söndag på Nysätra är Nikola Jevric från Utsikten klar för Skoftebyn.

– I fjol spelade han 26 matcher för Qviding i division 1, han blir en stor tillgång för oss under hösten med sin rutin från spel i högre division, konstatera­de Jonas Björk.

 ?? Bilder: TONI ANDERSSON ?? BOLLKOLL. Alexander Almqvist stöter i ryggen på Falkenberg­s anfallare Zlatan Krizanovic under cupmötet på Nysätra IP. Almqvist & co i backlinjen gjorde en stormatch efter en darrig inledning där Krizanovic öppnade målskyttet för halläninga­rna.
Bilder: TONI ANDERSSON BOLLKOLL. Alexander Almqvist stöter i ryggen på Falkenberg­s anfallare Zlatan Krizanovic under cupmötet på Nysätra IP. Almqvist & co i backlinjen gjorde en stormatch efter en darrig inledning där Krizanovic öppnade målskyttet för halläninga­rna.
 ??  ?? UTSLAGEN. Lukas Vikman fick sig en rejäl törn tidigt i matchen och blev liggande. Han tvingades utgå och innan Martin Lundgren hann bytas in passade Falkenberg på att göra 2-0.
UTSLAGEN. Lukas Vikman fick sig en rejäl törn tidigt i matchen och blev liggande. Han tvingades utgå och innan Martin Lundgren hann bytas in passade Falkenberg på att göra 2-0.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden