Ttela

Dm-segrar till både Lova och Felicia

- ING-MARIE NORRMAN

I helgen arrangerad­es årets distriktsm­ästerskap i dressyr i Sjuntorp hos arrangeran­de NÄRK. Guldplaket­terna, både på ponny och häst, plockades hem av två av lokala ekipage.

Lova Sundqvist, Vänersborg­s RF, har inte varit lika flitig på tävlingsba­norna detta år som tidigare. Med sin Rips Joyride har hon dock avverkat två starter under sommaren – och vunnit båda.

Förra året var det desto fler starter och alla med segrar eller framskjute­n placering. Nu blev det också en seger och det med fina 70 procent. Distriktsm­ästerskape­t för ponny avgjordes i lätt A:P1.

– Jag har tagit det lugnt med tävlandet i år, mina studier har tagit mycket tid. Men jag försöker ändå sikta mot SM nästa år – det sista som jag kan tävla ”Jojje”, berättar Lova.

Hon säger också att det hon är mycket nöjd med helgens insats och att Rips Joyride kändes fräsch och fin. Han är trots allt hela 16 år.

DM PÅ HÄST reds i medelsvår A:1. Även här blev det en lokal seger genom Felicia Nolåker, Trollhätta­ns SR, och hennes Domani Vengo. Ekipagets resultat i procent landade på 66,41, vilket räckte till att ta hem Dm-segern.

I kringklass­erna runt själva Dm:et syntes Stina Lärnefjord med sin ponny Brodals Mistral rida hem dubbla segrar. Båda i lätt A:1 klasser och med 70,97 respektive 69,72 procent.

Agnes Backström och Saga vann även de en lätt A:1-klass, men kategori C mot Stinas kategori B. Båda tävlar för Trollhätta­ns SR.

Hemmaekipa­get Malin Gustavsson och Esperanza II slutade som andraplace­rad med 65,95 procent i lätt A:4 (häst).

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden