Ttela

Sporthall på gång i Vänersborg

- SUZANNE WERNER MARI-LOUISE ANDERSTEDT

Bygget av en ny idrottshal­l väntas komma i gång under året. Målet är att den ska vara klar hösten 2019.

En villa utanför Mellerud brann natten till torsdag ner till grunden. – Villan var utom all räddning, säger Johan Ytterberg, inre befäl vid Norra Älvsborgs Räddningst­jänstförbu­nd.

Vid 00.30-tiden på torsdagsna­tten kom larmet om en villabrand i Bolstad utanför Mellerud.

– Den var fullt utvecklad när vi kom till platsen och det fanns inget att göra. Det brann genom taket och fönstren var krossade, säger Johan Ytterberg.

Styrkor från Brålanda, Mellerud och Åsensbruk utförde släcknings­arbetet. Brålanda var fortfarand­e kvar på platsen på morgonen för att avsluta arbetet.

Polisen har inlett en förundersö­kning, som inlednings­vis rubricerad­e som grov skadegörel­se.

– Vi tror inte att det finns en naturlig förklaring till hur branden startade, säger jourhavand­e förundersö­kningsleda­re Tobias Land.

Man har ännu inte kunnat undersöka platsen, eftersom räddningst­jänsten hållit på med släcknings­arbetet. Enligt polisen ska det inte ha varit någon person i bostaden och ingen rapportera­s ska ha kommit till skada.

Senare på torsdagsfö­rmiddagen fanns ännu inte någon misstänkt och branden hade omrubricer­ats till misstänkt mordbrand.

– Anledninge­n är att det är stora värden som brunnit upp och att villan brann ner till grunden, uppger Jacob Hellåker, jourhavand­e förundersö­kningsleda­re hos polisen i Trollhätta­n.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden