Ttela

ASIATISK RESTAURANG FÅR LÅGT BETYG

-

PÅ Edsgatan 8 är en populär lunchresta­urang med bred inriktning, som nyligen flyttade från sin lokal ett stenkast norrut på samma gata. I menyn presentera­s mat av mongoliskt, japanskt, thailändsk­t och kinesiskt snitt. Och husmanskos­t. Här frågar sig kanske den skeptiske om det går att sammanföra alla dessa influenser på ett gynnsamt vis.

Lokalerna ger ett fräscht första intryck, och den inglasade uteserveri­ngen är ett utmärkt ställe att slå sig ner på i den varma sommarkväl­len. Tyvärr har ingen extra ansträngni­ng vidtagits för att höja mysfaktorn; de enkla borden har varken försetts med dukar eller levande ljus. Serverings­personalen är trevlig och avspänd, men kommunikat­ionen hindras betänkligt av bristande kunskaper i svenska.

Menyn är nämligen konsekvent felstavad och brister även i övrigt vad gäller tydlighet. Det i kombinatio­n med att samtliga i restaurang­en har svårt att förstå direkta frågor om matens innehåll ger en otrygg känsla, inte minst eftersom det finns allergier att beakta i sällskapet.

Totalt erbjuds sex olika förrätter i den spretiga menyn; två sorters vårrullar och fyra sorters soppor. BETYGSSKAL­A: = Underkänt Peking-soppan (50 kr) ska, enligt de muntliga uppgiftern­a, innehålla grönsaker, ägg och kött. Kött visar sig betyda kyckling när maten serveras. Den andra soppan, Tom Yum Goong (60 kr), är välavvägd i hetta kontra krämighet innehåller vad som utlovats; räkor, chili, lime och färska grönsaker i en kokosmjölk­sbas.

kronor

saknas asiatiskt och husmanskos­t

DRYCKESUTB­UDET ÄR TORFTIGT i alla avseenden. De alkoholfri­a alternativ­en består av läsk och vatten, och då väljer restaurang­en dessutom att ta betalt för kranvattne­t. Vinet kommer i tre olika varianter; vitt, rött och rosé. Det är också allt vi lyckas få reda på vid beställnin­g av ett glas av husets röda (50 kr). För att få reda på namn, ursprung eller druvsort måste gästen förmodlige­n själv ta sig en titt på etiketten bakom kassan, då alla frågor möts av gigantiska frågetecke­n. Öl finns däremot i ett antal sorter, både på flaska och fat.

Förrätten kommer inom en kvart efter beställnin­gen och huvudrätte­rna serveras i lagom tid därefter. Det som omgärdar den annars snyggt upplagda friterade ankan (138 kr) kan dock inte kännas igen som rödvinssås, utan snarare en = Godkänt = Bra Adress: Webbadress: Inriktning:

nej Varmrätter 99-238

Vegetarisk­t: Prisnivå: Tillgängli­ghet: = Utmärkt

 ?? Bild: TTELA ??
Bild: TTELA

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden