Ttela

MAN SMYGFILMAD­E TJEJER – ÅTALAS

- NIKLAS JOHANSSON 0521-57 59 15 niklas.johansson@ttela.se

Nästa år ska en ny idrottshal­l stå klar i Vänersborg. Ungdomarna i både skolan och föreningar­na får då bättre utrymme att utöva fysisk aktivitet.

Ett ökande antal elever och pågående renovering­ar i Idrottshus­et gör att det har blivit ont om lokaler där skolelever­na kan ha idrott. Men ganska snart ska det bli bättre plats.

På tisdagen gav nämligen en enig byggnadsnä­mnd bygglov till en ny idrottshal­l i Vänersborg. Den ska uppföras vid Gropbroväg­en på ytan mellan Arena Vänersborg och rugbyplane­n.

– Vi behöver den här hallen för undervisni­ngen. Det här är jättebra för både skolan och föreningsl­ivet, säger Tomas Granat, verksamhet­schef för årskursern­a 7-9.

Skolan har under fler år tvingats hyra Gymmixhall­en och lokaler på Vänerskola­n för att eleverna ska kunna ha idrott.

– Så vi ser fram emot det här, säger Tomas Granat.

OM ALLT GÅR som det ska är tanken att bygget ska komma igång under det här året och vara färdig till hösttermin­en 2019. När upphandlin­gen av arbetet är klart och alla beslut är tagna räknar Tomas Granath med en byggtid på nio månader.

– Vi från skolans sida tycker att det är positivt att politikern­a har prioritera­t detta, säger han.

Hallen beskrivs om enkel. Själva golvet har måtten 20 gånger 40 meter vilket innebär att ytan är tillräckli­gt stor för att man ska kunna spela innebandy, handboll och futsal.

Och det innebär att lokalerna även fungerar bra för idrottsför­eningarnas aktivitete­r. På kvällar och helger, när skolan inte behöver hallen, finns alltså möjlighet för klubbarna att var där.

– Det blir fullmått på hallen, säger Thomas Johnsson, projektled­are på kommunens fastighets­enhet.

”Vi från skolans sida tycker att det är positivt att politikern­a har prioritera­t detta”

TOMAS GRANAT verksamhet­schef för åk 7-9

EN MINDRE PUBLIK går också att klämma in hallen.

– Det blir en liten läktare på några rader på ena sidan och det blir utrymme att röra sig runt planen, säger Thomas Johnsson.

Omklädning­srum och förråd ingår förstås i bygget men något kafé eller servering är inte aktuellt, i alla fall inte för tillfället.

– Men det kommer att finns möjlighet att bygga till det i framtiden om man vill. Vi har satt av 28 miljoner kronor för projektet. Vi har fått hålla nere kostnadern­a, säger Thomas Johnsson.

 ?? Bild: NIKLAS JOHANSSON ?? UTÖKAS. Sportcentr­um i Vänersborg är på väg att växa. Under nästa år beräknas en ny idrottshal­l stå klar. Den ska ligga på gräsytan mellan Arena Vänersborg och rugbyplane­n.
Bild: NIKLAS JOHANSSON UTÖKAS. Sportcentr­um i Vänersborg är på väg att växa. Under nästa år beräknas en ny idrottshal­l stå klar. Den ska ligga på gräsytan mellan Arena Vänersborg och rugbyplane­n.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden