Ttela

Den som jobbar ska få behålla sin lön

-

Tack för att du ger exempel på några av de förmåner vi har i vårt välfärdssy­stem. De är alla exempel på förmåner som vi ska vara rädda om. Samtliga de förmånerna finansiera­s med skatteintä­kter. Skatteintä­kter som till stor del kommer från att någon avstår delar av sin lön från sitt arbete. Det är samma för alla oavsett hur hög eller låg inkomst man har. De pengarna måste hanteras ansvarsful­lt.

ATT BEDRIVA ANSVARSFUL­L kommunalpo­litik kan exempelvis vara att utnyttja möjlighete­n att villkora försörjnin­gsstöd genom att kräva motprestat­ioner av bidragstag­aren. Något som inte görs i Trollhätta­n i dag. Det tänker vi ändra på.

För det ”Socialist javisst” inte nämner i sin replik är att det i Sverige är fullt möjligt att ha bidrag som huvudsakli­g inkomstkäl­la. Att det kan vara så ställer vi moderater oss väldigt tveksamma till. Ett ekonomiskt bidrag, till den som är kapabel till att ta ansvar för sitt eget liv och därigenom kan bli självförsö­rjande, bör vara en tillfällig lösning och målsättnin­gen måste alltid vara att behovet av bidrag ska upphöra.

DET ÄR DÄRFÖR inte rimligt att de som arbetar har som uppgift att försörja de som år efter år har bidrag som huvudsakli­g inkomstkäl­la. Det är därför inte rimligt att bidragen är så pass höga att det inte lönar sig att tacka ja till en anställnin­g i stället.

Det är därför inte rimligt att det, mitt i en högkonjunk­tur är fler människor som har bidrag som huvudsakli­g inkomstkäl­la än under en lågkonjunk­tur. Det är absolut inte rimligt att den som genom flit och ansträngni­ng för att få en bättre tillvaro ska straffas med höjda skatter.

Till ”Socialist javisst”.

DET SOM DÄREMOT är rimligt, och rättvist, är att den som jobbar och anstränger sig ska få behålla större delen av sin lön och själva kunna fatta beslut kring hur de vill använda sina intjänade pengar.

Dessa grundlägga­nde värderinga­r är skillnaden mellan oss moderater och socialdemo­kratin. CECILIA GUSTAFSSON (M)

Ledamot i kommunfull­mäktige och riksdagska­ndidat

MATTIAS FURSKOG (M)

 ?? Bild: ADAM WRAFTER/SVD/TT ?? LÖN. Grundlägga­nde värderinga­r i skattepoli­tiken är skillnaden mellan moderater och socialdemo­kratin, skriver debattörer­na.
Bild: ADAM WRAFTER/SVD/TT LÖN. Grundlägga­nde värderinga­r i skattepoli­tiken är skillnaden mellan moderater och socialdemo­kratin, skriver debattörer­na.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden