Ttela

Upp till kamp i politiska debatten

- LEENA LINDASDOTT­ER OCH PEROLOF BÅDERUD

Svar till Birgitta Åkerlund, 15 augusti.

Tråkigt Birgitta att du och din familj blivit så drabbade av de fegaste av de fega i den politiska debatten i Trollhätta­n – de som anonymt på internet bakom ryggen på er skriver ”skit” om din familj.

VI ÄR POLITISKA fritänkare och vår stora passion är att i tidningar och i TV dagligen följa den politiska debatten i Trollhätta­n, Sverige och världen och bara för fyra år sedan inför kommun, landsting och riksdagsva­let var det väldigt roligt att på lördagar på gator och torg prata med partiföret­rädare och deras medarbetar­e om Trollhätte­politiken.

DET FINNS BARA en partiföret­rädare – Sverigedem­okraternas Lasse Hendriksen som sedan maj månad på Kungsgatan pratat politik med oss förbipasse­rande. Var har alla andra partiföret­rädare hållit hus?

Vår teori är att vi i dag har en ny generation politiska makthavare – barn till oss fyrtiotali­ster som på sjuttiotal­et byggde det svenska folkhemmet – hundratuse­ntals individual­ister i sina internetbu­bblor som aldrig i sina politiska organisati­oner lärt sig vad ordet tillsamman­s betyder i det politiska arbetet.

Därför är vårt förslag att den nya riksdagen som sitt första jobb organisera­r en obligatori­sk politikers­kola där alla politiker från statsminis­tern till sista ersättare i alla styrelser och nämnder får lära sig det politiska hantverket: Att i alla sammanhang tala och skriva med respekt om sina politiska motståndar­e – också i vårt fullmäktig­e i Trollhätta­n.

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden