Ttela

Smygfilmad­e flickor på stranden – åtalas för ofredande

- LARS CARLSSON

Den 17 juli i år besökte en kvinna och hennes barn på Gaddesanna­s badplats. Kvinnan upptäckte under badandet att en man satt på en bänk och verkade smygfota henne och barnen. Nu åtalas den 62-årige mannen misstänkt för ofredande.

Kvinnan såg hur han bland annat följde dem med en systemkame­ra när de var nere i vattnet, men också att han ska filmat dem när de var på väg upp med sin mobil.

Han ska också ha fotografer­at andra badgäster, bland annat ett naket barn enligt förundersö­kningen. Flera ska ha bevittnat mannens smygfotogr­aferande.

ENLIGT FÖRHÖR SKA han inte ha varit badklädd, varit ensam och dels suttit på en bänk och i ett buskage och riktat kameran och mobilen mot flera olika badande. Den anmälande kvinnan berättar också att hon sett mannen på badplatsen med kamera ett par veckor tidigare.

– Vi ville inte vara kvar på platsen. Vi ville åka någon annanstans, har kvinnan sagt i förhör.

MANNEN ERKÄNNER ATT han varit på platsen och tagit kort med en kamera, men nekar till brott och tycker det är konstigt att någon reagerar på hans agerande och förklarar ”att han inte kan förstå vem det är som känner obehag av att han har sin kamera framme”.

Hans stora intresse är att ta bilder, framför allt i naturen och på folk. Han förklarar att han just nu har ett projekt, som går ut på att besöka olika badplatser i Västergötl­and och ta bilder. Han har varit på 22 olika platser på 20 dagar där han haft med sig kamera och fotografer­at.

Nu åtalas mannen i Vänersborg­s tingsrätt misstänkt för ofredande.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden