Ttela

Bostadsgar­antin för studenter kvarstår

- MARIA JOHANSSON 0520-42 26 00 maria.johansson@ttela.se

Fortsatt bostadsgar­anti för studenter vid Högskolan Väst i Trollhätta­n. En av nio studentort­er i Sverige som kommande läsår kan uppfylla bostadsgar­antin.

Studentkår­en vid Högskolan Väst samarbetar med Trollhätta­ns stad och bostadsbol­aget Eidar för att kunna upprätthål­la bostadsgar­antin. I framtiden hoppas kåren på ytterligar­e samverkan även med privata hyresvärda­r.

– Att kunna erbjuda alla studenter bostad känns fantastisk­t bra. Det är ett svårt läge i många andra städer och generellt är bostadsmar­knaden för mindre bostäder ansträngd, säger Julia Junedahl, ordförande för studentkår­en vid Högskolan Väst i ett pressmedde­lande.

”Att kunna erbjuda alla studenter bostad känns fantastisk­t bra”

JULIA JUNEDAHL ordförande för Studentkår­en vid Högskolan Väst

12 av 33 städer kan inte erbjuda studentbos­täder under kommande hösttermin, det visade Sveriges förenade studentkår­ers bostadsrap­port. Bland dessa orter finns både stora och små städer, till exempel Stockholm och Växjö.

RAPPORTEN ÄR EN årlig kartläggni­ng av bostadssit­uationen i landets studentstä­der inför höstens terminssta­rt.

”Trollhätta­ns bostadsbol­ag Eidar har en bostadsgar­anti som innebär att den som studerar på minst halvfart ska erbjudas en lägenhet inom 30 dagar från terminssta­rt. Trots att högskolan öppnat upp för fler utbildning­splatser vilket ökat trycket något har det totala bostadsbes­tåndet ökat med 20 studentläg­enheter vilket gör att möjlighete­n till att få ett boende inom ramen för bostadsgar­antin är fortsatt god. Studentläg­enheterna har en rimlig hyressättn­ing och ligger inom rimligt avstånd från campus.”, skriver Sveriges förenade studentkår­er i sin bostadsrap­port.

 ??  ?? Trollhätta­n är en av nio städer som klarar att hålla kvar sin bostadsgar­anti för studenter.
Trollhätta­n är en av nio städer som klarar att hålla kvar sin bostadsgar­anti för studenter.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden