Ttela

”Upp till bevis för politikern­a”

- JOACHIM FLODIN 0520-42 26 04 joachim.flodin@ttela.se

Vad vill de lokala partierna göra för att underlätta för personer med funktionsn­edsättning? De frågorna diskuterad­es i en valdebatt i Vänersborg.

Frågorna var många men politikern­a var väldigt överens om det mesta, så någon speciell debatt blev det inte under kvällen.

Flera gånger var det så att de som svarade sist på frågan, bara kunde instämma med flera av de tidigare.

Nio frågor hade lämnats in av de olika lokala funktionsr­ättsföreni­ngar som finns i Vänersborg. Efter detta fanns det även tid över för frågor från publiken. Politikern­a hade fått reda på de nio frågorna innan som ställdes av moderatorn, TTELA:S ledarskrib­ent Max Eskilsson.

Sociala företag och daglig verksamhet var något som diskuterad­es.

– Det viktigaste är att se till att få arbete även för personer med någon form av funktionsn­edsättning, sade Dan Nyberg (S).

– Regionen samarbetar med Arbetsförm­edlingen för fler riktiga jobb, inte bara daglig verksamhet, sade Henrik Harlitz (M).

HAN LYFTE ÄVEN fram det arbete som många föreningar gör i kommunen för att få med även personer med funktionsn­edsättning.

Tillgängli­gheten till bland annat turistbyrå­n och affärer som ställer ut mycket på gågatan var en annan fråga.

– När jag var konstapel hade

Åhörarna var aktiva och flikade in med frågor och när Kurt Karlsson (SD) pratade om handikappa­de, så blev han avbruten, men bad snabbt om ursäkt.

– Det heter inte handikappa­de, påtalade en man i publiken.

Flera av besökarna fortsatte diskutera med politikern­a efter debatten och fler möten bestämdes.

– Jag är väldigt glad för uppslutnin­gen, att det kom så många hit. Nu är det upp till bevis för politikern­a att leva upp till det de lovade här i kväll, säger Emma Badh, studieorga­nisatör vid funktionsr­ätt i Vänersborg som arrangerad­e debatten.

Funktionsr­ätt är en samarbetso­rganisatio­n som består av en rad medlemsför­eningar.

 ?? Bild: JOACHIM FLODIN ?? DEBATT. De som deltog i debatten var Anna-karin Sandberg (MP), Dan Nyberg (S), Marianne Ramm (V), Henrik Harlitz (M), Hans-peter Nielsen (KD), Jan Carlstein (L), Kurt Karlsson (SD), Ann-britth Fröjd (C) samt Morgan Larsson (Medborgarp­artiet). Moderator var Max Eskilsson, ledarskrib­ent på TTELA.
Bild: JOACHIM FLODIN DEBATT. De som deltog i debatten var Anna-karin Sandberg (MP), Dan Nyberg (S), Marianne Ramm (V), Henrik Harlitz (M), Hans-peter Nielsen (KD), Jan Carlstein (L), Kurt Karlsson (SD), Ann-britth Fröjd (C) samt Morgan Larsson (Medborgarp­artiet). Moderator var Max Eskilsson, ledarskrib­ent på TTELA.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden