Ttela

Spurtstrid i Gkn-loppet

LÖPNING: SCHWEIZ OCH NORGE HÖGST UPP PÅ PALLEN

- JOHANNA JOSEPHSSON 0520-42 27 46 johanna.josephsson@ttela.se

Schweizare­n Candide Pralong (till vänster) och Adrien Mougel från Frankrike följdes åt hela vägen till mål, men Pralong var lite piggare och kunde vinna med minst möjliga marginal.

Prick 18.45 på torsdagskv­ällen skickade KFUM Trollhätta­ns starke man Eje Grönqvist iväg löparna, antingen fem eller åtta kilometer, i årets upplaga av Gkn-loppet.

Knappt 22 minuter senare var den första löparen tillbaka. Först över mållinjen var Magnus Blomberg som därmed också vann herrarnas fem kilometer.

– Det var oväntat. Jag köpte en startplats en halvtimme innan start, så det var kul att jag vann, säger han.

Strax efter honom dök Malin Larsson från Falun upp.

– Min kille ska köra Allianslop­pet på lördag så jag är med här för att hjälpa till, berättar Larsson, som vann damernas fem kilometer på tiden 22.08.

– Jag trodde inte heller att jag skulle vinna, det var ju så många som var med och jag springer inte så mycket lopp.

Under tiden som Blomberg och Larsson stod och pustade ut bjöds publiken på en rafflande spurtstrid mellan schweizare­n Candide Pralong och Adrien Mougel från Frankrike. En spurtstrid som Pralong vann med en sekunds marginal.

– Det var väldigt tajt hela vägen, men jag kände mig pigg i dag. Det är alltid skönt att vinna, säger han.

Det var inte första gången som Pralong vann på Trollhätte­mark. Redan för två år sedan stod han Herrar, 8 km: 1) Candide Pralong, 2) Adrien Mougel, 3) Peter Gross.

Damer, 8 km: 1) Marte Maehlum Johansen, 2) Astrid Brathaug Sørset, 3) Linn Sofie Mohn.

Herrar, 5 km: 1) Magnus Blomberg, 2) Peter Johansson, 3) Karl Sjöberg.

Damer, 5 km: 1) Malin Larsson, 2) Ronja Andersdott­er, 3) Axelina Johnsson.

som segrar i Gkn-loppet, då på 16 kilometer.

Men trots att han numera kan stoltsera med två segrar i Gknloppet är det Allianslop­pet på lördag som är hans stora mål.

– Det kommer bli svårt att vinna, men jag hoppas att jag kan vara med och fajtas med de bästa, säger Pralong.

På damsidan var det total norsk dominans då vårt grannland knep både första-, andra- och tredjeplat­sen.

Allra snabbast av norskorna var Marte Maehlum Johansen som sprang i mål på 28.48, två minuter och tolv sekunder före Astrid Brathaug Sørset.

– Det var tufft och lite ovant. Jag är inte van vid att springa så mycket på platt underlag. Men det var kul att kroppen funkade så bra, säger Maehlum Johansen, som är på träningslä­ger i Trollhätta­n tillsamman­s med norska B-laget i längdskido­r.

Norge, Schweiz, Frankrike och Sverige. Det var internatio­nell prägel på årets upplaga av Gkn-loppet som avgjordes på torsdagskv­ällen.

 ?? Bilder: CHRISTIAN FLODIN ?? SEKUNDSTRI­D.
Bilder: CHRISTIAN FLODIN SEKUNDSTRI­D.
 ??  ?? HAND I HAND. Anna-karin Nyblom, Kristin Sundström, Nathalie Höglander och Rebeca Lööf från Tvåstad KIK sprang loppet. ”Vi tycker det är en rolig sak att göra tillsamman­s”, säger Höglander.
HAND I HAND. Anna-karin Nyblom, Kristin Sundström, Nathalie Höglander och Rebeca Lööf från Tvåstad KIK sprang loppet. ”Vi tycker det är en rolig sak att göra tillsamman­s”, säger Höglander.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden