Ttela

RENOVERING­EN AV HALLEVI KLAR

- NIKLAS JOHANSSON 0521-57 59 15 niklas.johansson@ttela.se

”Det råder delade uppfattnin­gar om vem som är skyldig vem pengar.” OLOF ISAKSSON

fritidsche­f

Mycket tyder på att Vänersborg­s kommun fortsätter att driva Hallevibad­et minst fram till nästa sommar. Men tvisten med företaget som tidigare drev anläggning­en är inte avgjord.

Turerna kring Hallevibad­et i Vargön har varit många de senaste åren. Efter att ha varit stängt sedan i mars närmar sig nu dagen för återöppnan­det. En omfattande­t renovering är klar och portarna slår upp igen den 1 september.

Vänersborg­s kommuns fritidsche­f, Olof Isaksson, är nöjd med resultatet och ser fram emot att komma igång igen.

– Det är jättestor skillnad. När vi nu har bytt ut ytskiktet i tak och väggar har det blivit mycket bättre. Själva bassängen har egentligen inte behövt åtgärdas särskilt mycket, säger han.

NÄR DET GÄLLER vattenreni­ngen beskriver han den som ”väl fungerande” men inte lika effektiv som

en nyare anläggning skulle vara.

Vänersborg­s kommun tog över driften av badet tidigare i år och stängde alltså sedan för att renovera den slitna anläggning­en. Hur länge kommunen ska fortsätta att driva anläggning­en är inte klart i nuläget.

En utredning om hur kommunens badanläggn­ingar fungerar genomförs

just nu och en avstämning ska göras senare i höst. Därefter ska man titta på hur man ska gå vidare i frågan.

Olof Isakssons bedömning är att kommunen kommer att behålla driften av Hallevi åtminstone fram till nästa sommar.

Om det blir dyrare för kommunen att själva hålla igång anläggning­en kan han inte bedöma i nuläget. Hur det blir med den saken beror på hur många besökare bassängen får.

TVISTEN MELLAN VÄNERSBORG­S kommun och hälsoföret­aget Iform som drev badet under några år är ännu inte avgjord.

– Det råder delade uppfattnin­gar om vem som är skyldig vem pengar och vilka summor det handlar om. Framtiden får visa vem som får rätt. Men min uppfattnin­g är att kommunen inte är skyldig något, säger Olof Isaksson.

 ?? Bild: JOHAN BLIXT ?? KLART. Renovering­en av Hallevibad­et i Vargön är färdig. Den första september öppnar bassängen igen efter att ha varit stängd sedan i våras.
Bild: JOHAN BLIXT KLART. Renovering­en av Hallevibad­et i Vargön är färdig. Den första september öppnar bassängen igen efter att ha varit stängd sedan i våras.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden