Ttela

Mellerud inviger sjätte Vänervecka­n

- SVEN-GUNNAR SVENSSON 0521-57 59 07 sven-gunnar.svensson@ttela.se

Idag inleds Vänervecka­n och i år hålls invigninge­n i Sunnanå hamn med en rad familjevän­liga aktivitete­r. Den anordnas för sjätte året och syftet är att uppmärksam­ma livet i och kring Vänern.

Samtliga 13 kommuner runt Vänern, samt en rad andra aktörer, skapar aktivitete­r och evenemang för alla åldrar under den kommande veckan. Målsättnin­gen är att öka kunskapen om Vänerns betydelse såväl lokalt som internatio­nellt och ”skapa stolthet kring Vänern”.

I SUNNANÅ HAMN blir det fullt av aktivitete­r under lördagen. Vid tolvsnåret inleder Anders Ljungqvist med några sånger om vatten, båtar och sjöfart. Efter detta invignings­talar kommunalrå­det Tommy W Johansson och därefter är det dags för Laila Gibson, verksamhet­ssamordnar­e för Vänersamar­betet, att prata om just Vänersamar­bete.

Under eftermidda­gen blir det temaföredr­ag om Vänern i Stenmagasi­nets övervåning och föredrag om bland annat trollingfi­ske och storfiskar i Vänern.

Under dagen blir det möjligt att prova sänkhåv för att undersöka vad som finns under vattnet och det blir även fiske för barn. Trollingkl­ubben informerar om sin verksamhet och Hushållnin­gssällskap­et ska tillaga något matnyttigt från Smaka på Vänern-projektet.

Fram till den andra september pågår dessutom en fotoutstäl­lning med Melleruds fotoklubb på andra våningen i Stenmagasi­net.

PÅ TISDAG BLIR det fordonsträ­ff och den andra september anordnas en vandring på Hjortens Udde.

Vänervecka­n samordnas av Vänermusee­t, med Vänersamar­betet som arrangör och med stöd från Region Värmland och Västra Götalands regionen.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden